Hlavní obsah

Salfický před derby: Asi to bude hodně emotivní

První derby pražských 'S' čeká v úterý hokejového gólmana Dušana Salfického. Zkušený brankář neprožil v dresu Sparty ideální vstup do sezóny, v neděli se ale chytil v utkání se Zlínem. "Po pár zápasech, kdy jsme prohráli, se mohlo zdát, že něco nefunguje," přiznává Salfický v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dušan Salfický v dresu Sparty

Článek

Po dvou vynechaných zápasech jste v neděli ve Zlíně znovu chytal za Spartu. Pomohla vám tahle pauza? Už jsem se do branky těšil. Psychicky jsem se srovnal a odpočinul si, protože začátek ligy nebyl ideální.

Dá se říct, že už jste se na ledě trochu víc sžil s obránci? Po pár zápasech, kdy jsme prohráli, se mohlo zdát, že něco nefunguje, ale to byly spíš jen maličkosti. Tým prošel velkou obměnou, je potřeba čas, než se výkony usadí.

Pražské derby budete chytat poprvé, těšíte se? Utkání přichází v době, kdy oba týmy mají nějaké problémy, takže to asi bude hodně emotivní. Pro mě je důležité, že jsem ve Zlíně zachytal podle svých představ.

Cítíte, že repríza finále může být pro Spartu odrazem k lepším výsledkům?Hlavně potřebujeme udělat šňůru výher, abychom se trochu zklidnili. Pro mě je ale Slavia pořád velký mančaft, všichni její hráči jsou nebezpeční.

Na Slavii však letos chodí málo diváků, jakou návštěvu čekáte? Doufám, že dorazí hodně sparťanů, i když jsou v Sazka Areně dost nehorázné ceny.

Vzpomenete si, kdy jste naposledy chytal v Sazka Areně? Těsně před mistrovstvím světa 2004 v Praze. Příprava s Kanadou, kdy jsme vyhráli 8:5. To bylo poprvé a zatím naposled.

Když jste chytal v Rusku, zažil jste podobnou rivalitu, jaká panuje mezi Spartou a Slavií? Hlavně mezi moskevskými kluby. Nejvyhecovanější v případě CSKA a Spartaku. Ti se nemají rádi ani při fotbale. Tyhle zápasy měly vždycky zvýšenou policejní ostrahu. V Moskvě ale chodilo málo lidí, v Česku se na derby klade mnohem větší důraz.

Reklama

Související témata: