Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 3:4 PPOlomouc senzačně otočila zápas v Mladé Boleslavi a zajistila si play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Valský 1 : 0
38. Klepiš 2 : 0
39. Klepiš 3 : 0
43. Holec 3 : 1
47. Laš 3 : 2
57. Laš 3 : 3
64. Strapáč 3 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Olomouce vyhráli v 50. kole extraligy v Mladé Boleslavi 4:3 v prodloužení, přestože prohrávali po dvou třetinách 0:3. Zajistili si tak definitivně účast v play off. Vítěznou branku vstřelil minutu před koncem nastavení útočník Petr Strapáč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Olomoučtí hokejisté smazali tříbrankový náskok Mladé Boleslavi a vynutili si na ledě středočeského týmu prodloužení.

Článek

Mladoboleslavští nastoupili ve speciálních dresech k oslavě 110. výročí založení klubu. Ve třetí minutě se dostali do první šance, ale osamocený Kousal ztroskotal na Konrádovi. Další minuty patřily Olomouci, ale její pokusy končily u Maxwella.

V polovině úvodního dějství se naopak radovali z vedení domácí. Po Orsavově průniku se dostal k puku před bránícím útočníkem Skladaným Valský a překonal Konráda. Další možnost měl Orsava a v 17. minutě zahrozili Středočeši i ve vlastním oslabením, ale po akci Valského neuspěl proti olomouckému brankáři Žejdl.

V úvodu druhého dějství se hosté ubránili při Stapáčově trestu. Na druhé straně zahrozil Eberle. Ve 28. minutě mohl zvýšit Pabiška, ale bekhendovým zakončením minul. Domácí měli navrch, ale nezužitkovali ani další přesilovku při Ondruškově trestu a v 35. minutě u levé tyče nedokázal proměnit Pacovského přihrávku osamocený Němec.

V čase 37:39 se už Mladoboleslavští dočkali. Po chybě Jaroměřského se dostali do přečíslení tří na jednoho a Klepiš dokázal propasírovat puk za Konráda. A za 50 vteřin udeřil znovu, když po přihrávce Pacovského oklamal Konráda, objel branku a zasunul puk u pravé tyče.

Olomouc se ale ve třetí třetině rychle dostala do hry. Ve 43. minutě vyrazil Maxwell Škůrkovo nahození před Holce, který mu zblízka pokazil čisté konto. Za čtyři a půl minuty při Kousalově vyloučení inkasoval Maxwell znovu a hodně kuriózně. Ztratil hokejku, od které se mu odrazilo za záda lehké nahození Laše z poloviny hřiště.

Domácí kouč Kýhos reagoval oddechovým časem. Vzápětí mohl uklidnit domácí Nahodil, ale zblízka neuspěl. Olomouc se ubránila i při Škůrkově trestu a Konrád pak zlikvidoval i Žejdlovu šanci. Zmar Mladé Boleslavi dovršila 57. minuta, když po Lašově průniku nešťastné dorazil puk do vlastní branky Valský.

Mladé Boleslavi se naskytla 29 sekund před koncem třetí dějství přesilová hra po faulu Lukáše Galvase, ale nevyužila ji. Naopak v nastavení se v oslabení dostal do šance Jaroměřský. Další možnost měl Irgl a nakonec rozhodl z úniku Strapáč.

50. kolo hokejové extraligy
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 3:4 v prodl. (1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Valský, 38. Klepiš (Nahodil, Pacovský), 39. Klepiš (Pacovský) - 43. Holec (Škůrek), 47. Laš (Eberle, J. Galvas), 57. Laš, 64. Strapáč (Ondrušek). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Komárek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 2331.
Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa - Valský, Žejdl, Orsava - Klepiš, Nahodil, Pacovský - Lenc, V. Němec, L. Pabiška - P. Kousal, Urban, P. Musil. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa II - Jergl, B. Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: