Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 6:2Řepíkův hattrick zajistil poslední volné místo v předkole Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lenc 0 : 1
14. Vrána 1 : 1
24. Řepík 2 : 1
28. Pech 3 : 1
31. Klimek 4 : 1
36. Němec 4 : 2
49. Řepík 5 : 2
57. Řepík 6 : 2
Záznam online reportáže

Oddechli si a to pořádně! Hokejisté Sparty si kolo před koncem základní části extraligy zajistili poslední volné místo pro postup do předkola play off. Svěřenci trenéra Výborného zdolali v 51. kole jednoho ze svých konkurentů v boji o předkolo Mladou Boleslav 6:2, hattrickem o tom rozhodl reprezentant Michal Řepík. Pražanům navíc nahrála prohra Chomutova, dalšího aspiranta o boje ve vyřazovací části, ve Zlíně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Z gólu se radují hráči Sparty (zleva) Michal Řepík, Petr Vrána, Jaroslav Hlinka a Zbyněk Michálek.

Článek

Moc dobře si Středočeši uvědomovali, že k udržení naděje na předkolo play off potřebují doufat nejen v porážku Chomutova ve Zlíně, ale i vlastní tříbodový triumf v pražské O2 areně. Kýhosova družina v úvodu zápasu Spartu zaskočila, výborně bruslila a byla mnohem nebezpečnější.

Eminger sice ve velké šanci ještě neuspěl, po deseti minutách hry ale vypálil z téměř nulového úhlu Lenc a nejspíš i ke svému překvapení prostřelil brankáře Aittokallia. Marně se domácí domáhali odpískání zakázaného uvolnění, které celé akci předcházelo. Rozhodčí sice nejprve signalizovali icing, nakonec ale rozpažili, a tak Lencův zásah platil.

Jenže Mladá Boleslav následně posadila domácí na koně svými chybami. O tři minuty později totiž Kurka nesmyslně rozehrával křížem přes obranné pásmo, takže kotouče se zmocnil Vrána a srovnal. Necelé čtyři minuty po startu druhé třetiny navíc vyrobil hrubku i gólman Růžička.

Místo aby při sparťanské přesilovce ukryl puk pod lapačku a uklidnil hru, poslal jej na modrou čáru přesně na hůl Jarůška, jehož nahození tečoval Řepík a Sparta vedla.

Hra Bruslařského klubu se tímto momentem zcela sesypala. Pech přidal z dorážky ve 28. minutě třetí gól domácích, a když za další tři minuty zvýšil Klimek už na 4:1, přepustil Růžička své místo mezi třemi tyčemi americkému olympionikovi Maxwellowi. Alespoň náznak naděje vykřesal pro Boleslav v přesilovce Němec, který snížil na 2:4.

Jenže Spartu definitivně uklidnil ve 49. minutě Řepík, když bekhendem z brankové čáry nachytal Maxwella a z tohoto úderu už se hosté nedokázali oklepat. Čtyři minuty před konce základní hrací doby zkusila ještě Boleslav z nouze při své přesilovce odvolat Maxwella na střídačku, Řepík ale trefou do prázdné branky zkompletoval hattrick a uzavřel na konečných 6:2 pro Spartu.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. P. Vrána, 24. Řepík (Jarůšek), 28. Pech (Forman, Buchtele), 31. Klimek (T. Pavelka, Z. Michálek), 49. Řepík, 57. Řepík (Z. Michálek, P. Vrána) - 11. Lenc (Němeček), 36. V. Němec (Pacovský, Lenc). Rozhodčí: Hradil, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7934.
Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Ďaloga, Kulda, Piskáček - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Forman, Pech, Buchtele - Jarůšek, Klimek, A. Kudrna - Kumstát, Pšenička, Říčka. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.
Mladá Boleslav: J. Růžička (31. Maxwell) - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa, od 21. navíc Nedomlel - Valský, Žejdl, Orsava - Klepiš, Nahodil, Pacovský - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - P. Kousal, Urban, V. Němec. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: