Hlavní obsah

Otec porazil v extralize syna. Takhle to neberu, říká litvínovský kouč Stránský o vítkovickém útočníkovi

Josef PešoutSport.czPrávo

Naposledy se v probíhající sezóně potkali hokejový trenér Darek Stránský a jeho syn a mladý útočník Šimon Stránský při extraligovém zápase v roli soupeřů. Byť soutěžní ročník pro ně nekončí, půjdou do zbývající fáze extraligy ve zcela odlišném postavení. Darek Stránský se coby člen trenérského realizačního týmu Litvínova chystá na play out a nejspíš i na baráž, Šimon Stránský má před sebou s Vítkovicemi už jistý start ve čtvrtfinále play off. Oba se vyjádřili k sezóně i v rozhovoru pro Sport.cz po vzájemném duelu na litvínovském ledě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Litvínova Darek Stránský

Článek

Litvínov udolal Vítkovice 2:1 v prodloužení. Jak se k tomu stavíte?

Trenér Darek Stránský: Není to o tom, že otec porazil syna. Byl to zápas dvou týmů a mluvím za Litvínov v tom smyslu, že jsme potřebovali body. Nejlépe jsme chtěli tři, získali jsme aspoň dva. Špetka zklamání přesto zůstává.

Útočník Šimon Stránský: Hlavně jsem rád, že jsme si s Vítkovicemi už dříve zajistili umístění v elitní šestce. Nečekali jsme, že to bude takhle brzy.

Vaše týmy čeká rozdílný finiš sezóny. Co od něj očekáváte?

Darek Stránský: Jsme ve skupině play out. Máme velkou ztrátu na dvanácté místo, přesto se pokusíme situaci nějakým způsobem zamotat. Budeme bojovat a věřím, že můžeme velké bodové manko postupně stahovat. Uvidíme, jak to bude vypadat.

Šimon Stránský: Pro nás ve Vítkovicích sezóna jistotou play off nekončí. Začíná nejdůležitější část. Měli jsme v základní fázi sérii devíti vítězství, a to nám hodně pomohlo. Osobně jsem spokojený s herním vytížením ve své první extraligové sezóně. Snad to bude pokračovat.

Působíte v klubech z opačných konců republiky.

Darek Stránský: Nebylo to téma, že bychom mohli být na jednom místě. Já jsem v Litvínově, kluk ve Vítkovicích.

Šimon Stránský: S Vítkovicemi hodně cestujeme za soupeři v extralize. Ale v Kanadě, kde jsem hrál v juniorce, bylo putování mnohem horší než v Česku. Takže jsem na to zvyklý.

Třetí Stránský, útočník Matěj, který je druhým potomkem Darka Stránského a bratrem Šimona Stránského, získává zkušenosti v KHL. Jste v kontaktu?

Darek Stránský: Sledujeme se všichni jako rodina. Vím, že Matěj udělal s Čerepovcem play off v Kontinentální hokejové lize. Během sezóny prodělal i lehčí zranění, ale v poslední době hraje pravidelně. Zkraje sezóny tam s ním byl v Čerepovci Petr Holík, který se poté přes Mladou Boleslav dostal do Komety Brno. Momentálně je Matěj jediným Čechem v klubu, v němž chytá slovenský gólman Július Hudáček. Díky internetu se dají stíhat všechny novinky v hokeji, v tom není problém.

Reklama

Související témata: