Hlavní obsah

Měsíce marodili a teď sestřelili Spartu. Bulda mě krásně viděl, chválí Tygr Filippi

Hynek PreislerSport.czPrávo

Dohromady nehráli od prosince nekonečných 145 dnů. A když před týdnem naskočili Tomáš Filippi s Michalem Bulířem poprvé v tomto roce na led proti Jihlavě, kouč Bílých Tygrů Filip Pešán si od nich sliboval výraznou pomoc do závěru sezóny. Dobrá intuice! Liberečtí odchovanci zařídili proti Spartě v prvním předkole play off vítězný gól v prodloužení. V přesilové hře nahrál Bulíř Filippimu před odkrytou branku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Filippi z Liberce

Článek

Tomáši, jak si užíváte po návratu první, a navíc hned vítězný gól?

Filippi: Už jsem cítil, že to brzy přijde, protože jsem tam měl dva zápasy po sobě úplně prázdný brány, které jsem netrefoval. Naštěstí to přišlo v nejlepší okamžik pro nás, brzy jsme prodloužení ukončili a ušetřili nějaké síly.

Michal Bulíř vás dobře viděl, že?

Filippi: Jen jsem doufal, že mě Bulda uvidí a že mi to před poloprázdnou bránu dá... Už jsem se jen soustředil, protože zase byla prázdná a měl jsem to trochu v hlavě, že jsem to předtím nedával. Teď už to tam prostě spadnout muselo!

Perfektně vám tak vyšla přesilová hra v prodloužení. Sehráli jste ji jinak než ty předchozí?

Filippi: Byl tam trochu šťastný odraz za bránu. Zjevil jsem se tam z ničeho nic na první tyčce úplně sám. Bulda mě viděl krásně. Ale nic jiného než předtím jsme nehráli. Bylo tam ale trochu štěstí v tom, že se to tam odrazilo a nikdo mě vlastně, a ani Buldu, nekryl.

Bulíř: V kabině jsme si po druhé třetině ukázali video z přesilovek, které jsme hráli za celý zápas a řekli jsme si, kdo kde má být lépe postavený a co lépe sehrát. Ale myslím si, že tohle nebylo opravdu ani tak o sehrání jako spíše o odraženém puku, přihrávce zpoza brány. Byl to gól do prázdné. Ale jsme rádi, že jsme přesilovky využili. Myslím, že celý zápas jsme si v nich vytvořili šance, ale nedokázali jsme prostě zakončit.

V základní části jste byli nejtrestanějším týmem extraligy, nyní jste pykali jen jednou. Zaměřili jste se před play off na disciplínu?

Bulíř: Je to tak. Tohle je play off a přesilovky můžou rozhodovat zápasy. Ať je to jedna nebo dvě. Dáte jeden dva góly z přesilovky a může to rozhodnout celý zápas. Řekli jsme si, že chceme být disciplinovaní a myslím, že se nám to povedlo. Měli jsme jen jedno smolné vyhození. Doufám, že rozhodčí budou v play off trochu shovívavější. Přeci jen je to více o soubojích. A že vyloučených bude míň a míň a bude se hrát dobrý hokej.

Druhý zápas v sérii vás čeká ve středu. Co budete zlepšovat?

Bulíř: Všichni vědí, co jsme udělali dobře a co špatně. Negativní věci si rozebereme ve středu ráno na videu, ukážeme si, co z naší hry odstranit a půjdeme do středečního zápasu ještě lepší. Budeme chtít potvrdit výhru a ujmout se v sérii vedení 2:0.

Přesilovky hrál Liberec slušně, uznal Juraj Mikuš
„Přesilovka je vždy výhoda pro druhé mužstvo. Udělali jsme tam pár chyb při střídání, kde jsme jim darovali dvě přesilovky, což je trochu nakoplo v době, kdy jsme přebírali iniciativu v zápase. Rozhodl to nakonec jeden gól. Ale šance jsme měli ve třetí třetině i my, ale bohužel jsme prohráli a musíme se připravit na další zápas. I v sezóně se nám občas stalo, že jsme hráli v šesti, ale teď se nám to stalo dvakrát... Musíme si na to dát pozor, aby se to v dalších zápasech nestávalo a vyvarovat se toho. Musíme si před druhým zápasem dobře odpočinout, podívat se na nějaké video a hlavně na jejich přesilovky. Hráli je slušně a dali z toho vlastně dva góly, které rozhodly."

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice