Hlavní obsah

Tvrdá rána pro Spartu! Klíčový útočník si zlomil ruku a má po sezóně

Praha

První zápas série předkola play off ztratili až po velké bitvě v prodloužení, nebyla to však jediná hořká pilulka, kterou museli hokejisté Sparty spolknout. Při utkání v Liberci si totiž zlomil ruku útočník Miroslav Forman. S 32 kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč Pražanů v základní části má po sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Miroslav Forman si už v této sezóně hokej nezahraje.

Článek

Už bezprostředně po utkání se sparťanský trenér František Výborný strachoval, že Formanova absence může být pro jeho tým velkou ztrátou.

Sparťanský odchovanec ve středu absolvoval v pražské Ústřední vojenské nemocnici podrobné vyšetření, které bohužel obavy Výborného potvrdilo.

„Bohužel se potvrdilo to nejhorší, ruka je opravdu zlomená. Doktoři mi navíc řekli, že dost komplikovaně, a budu tak muset na operaci. Sezóna pro mě skončila," musel oznámit sedmadvacetiletý forvard, který má na svém kontě i dva starty za národní tým.

Sparta se tak musí pokusit otočit sérii s Libercem bez jednoho ze svých klíčových hráčů, který je navíc velmi ceněný i v obranné činnosti. Druhý duel je na programu už dnes od 18:20 (přímý přenos vysílá ČT sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) opět na ledě Bílých Tygrů.

Reklama

Související témata: