Hlavní obsah

Jihlava - Chomutov 3:1Jihlava porazila Chomutov a udržela šanci na vyhnutí se baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Rabbit 1 : 0
31. Chrpa 1 : 1
42. Skořepa 2 : 1
46. Jiránek 3 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Jihlavy porazili ve 2. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize Chomutov 3:1 a udrželi si tak šanci na vyhnutí se baráži. Čtyři kola před koncem nadstavbové části ztrácí třináctá Dukla devět bodů na dvanáctý Chomutov.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vlevo brankář Chomutova Štěpán Lukeš vyráží samostatný nájezd Tomáše Čachotského z Jihlavy.

Článek

Domácí před utkáním věděli, že ve hře o neúčast v baráži udrží jen výhra. Po hodně opatrném začátku Dukla udeřila prakticky z první šance, kterou si vytvořila. Hamill v 15. minutě zadovkou poslal puk před brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Rabbit a překonal Lukeše.

Necelé tři tisíce diváků na Horáckém stadiónu moc kvalitní hokej nevidělo, ve 27. minutě měli domácí šanci zvýšit vedení. Dietz chyboval a následnou šanci Čachotského zastavil jen faulem. Kapitán Dukly dostal výhodu trestného střílení, které ale neproměnil.

I díky tomu mohli hosté v polovině utkání vyrovnat. Vantuch zavezl puk do útočného pásma, zadovkou mezi kruhy našel Chrpu, který Kořenáře prvním pokusem nepřekonal. Z dorážky však již uspěl.

Na začátku třetí třetiny šla do vedení znovu Dukla. Skořepa si u modré čáry vzal puk, z mezikruží vystřelil a překonal Lukeše podruhé. O necelých pět minut později už Jihlava vedla o dvě branky, když de la Rose mezi kruhy vypálil, Lukeš puk jen vyrazil k volnému Jiránkovi, který z dorážky nezaváhal.

Dukla poté měla i dvojnásobnou početní výhodu, ale přesilovku zužitkovat nedokázala. Chomutov se na závěrečný tlak nezmohl, utkání dohrával v oslabení, ale ani pátou početní výhodu v utkání Jihlava využít nedokázala.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Rabbit (Hamill, Diviš), 42. Skořepa, 46. Jiránek (De la Rose, Čachotský) - 31. Chrpa (Vantuch). Rozhodčí: Kubičík, Pavlovič - D. Hynek, Pešek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2768.
Jihlava: Kořenář - Stříteský, Suchánek, De la Rose, Šidlík, D. Kajínek, Váňa, Půža - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - P. Straka, Skořepa, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Seman - Rabbit, Hamill, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Trefný, Grman - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Šťovíček, Smejkal, Skokan - Havel, Huml, Poletín - Lauko, Vantuch, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: