Hlavní obsah

Vítkovice vyzrály na lídra z Budějovic, zvítězily těsně 2:1

Hokejisté Českých Budějovic utrpěli první porážku na vlastním ledě v sezóně, když v 9. extraligovém kole podlehli Vítkovicím 1:2. Hosté naopak pokračují ve vzestupu, počtvrté za sebou získali plný počet bodů, ale venku si připsali premiérové vítězství. Vítěznou branku vstřelil v 45. minutě v přesilovce Petr Hubáček. I přes porážku zůstává Mountfield v čele tabulky.

Článek

Rychlá vyloučení budějovického Sailera a vítkovického Stanislava Hudce hned v úvodu promíchala složení jednotlivých pětic. Oba týmy se na ledě hledaly až do 5. minuty, kdy měl první větší šanci hostující Burger, ale blafák na Turka neplatil. Na druhé straně protiútok nedokázal zakončit domácí Hřebejk.

Velké chvíle Jihočechů nastaly mezi 14. a 15. minutou. Nejprve Šimánek pohotově přispěchal k odraženému kotouči, z bezprostřední blízkosti ale brankáře Štěpánka neprostřelil. Poté fauloval Seman a budějovický Vak při signalizované výhodě poslal kotouč těsně vedle vítkovické klece. Před závěrem třetiny byl ošetřován gólman Štěpánek, který se skácel po střele Vydareného, vrátil se však do hry.

Druhé dějství probíhalo v režii Moravanů. Brankáře Turka ostřelovali Seman a Köhler, v protiútoku se osmělil rovněž domácí Šimíček. Osmnáctiletý Káňa se poté řítil středem kluziště na budějovickou svatyni, ale byl zezadu atakován Vydareným a svůj bekhendový pokus nedotáhl do úspěšného konce. Od modré pálil Holík, budějovická tvrz však stále odolávala. Defenzivu Vítkovic poté rozpohyboval dravý útočník Gulaš.

Jediný gól domácích byl kuriózní

Sotva se utkání přehouplo do druhé půloviny, ujel ve vlastním oslabení po levé straně mladík Káňa a hosté se dostali do vedení. Jihočeši mohli srovnat skóre po spolupráci Šimánka s Vágnerem, ale na pozorného Štěpánka si nepřišli.

Na začátku závěrečné třetiny putoval za katr Köhler. Přesilovkovou střelu domácího Michala Hudce ovšem Štěpánek zneškodnil. Poté ale fauloval Gřegořek a Moravanům stačilo 35 vteřin na zužitkování početní převahy. To když se přes obránce Kutláka zblízka prosadil Hubáček.

Kontaktní gól v podání čtvrtého útoku domácích byl trochu kuriózní. Po zaváhání obranné dvojice Holík - Gulaši našel Jihočech Gulaš před brankou osamoceného Květoně. Jeho střela za čáru sice neprošla, ale dezorientovaný gólman Štěpánek si vleže kotouč nešťastně vhodil do vlastní branky. Nepěknou tečku obstarali vzájemným soubojem Nedorost a Gulaši. V power play pak už domácí neskórovali.

Mountfield České Budějovice - Vítkovice Steel 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. L. Květoň (Gulaš) - 33. T. Káňa, 45. Hubáček (Irgl). Rozhodčí: Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:10, navíc V. Nedorost - S. Hudec oba 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5214.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Mucha, Kutlák, Vydarený, Vágner - M. Hudec, V. Nedorost, Brabenec - Kotrla, V. Hübl, Sailer - Šimánek, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.
Vítkovice: J. Štěpánek - Jurečka, Gulaši, Holík, S. Hudec, Kuboš, Dresler - Irgl, Burger, Hubáček - Mikulík, Šimíček, Krenželok - Kropáč, T. Káňa, Köhler - Tomášek, R. Procházka, F. Seman. Trenéři: Holaň a Trličík.

Reklama

Související témata: