Hlavní obsah

Jubilant Štrba byl rád, že stovku pokořil už nyní

PRAHA

Ke zlomení tuhého odporu hostů z Plzně přispěl v pátečním zápase 9. kola hokejové extraligy významnou měrou sparťanský útočník Martin Štrba. Nejprve poslal Pražany v 26. minutě poprvé v utkání do vedení a osmatřicet sekund před vypršením řádné hrací doby potvrdil nejen posun svého týmu na třetí příčku tabulky, ale zároveň zaokrouhlil počet svých extraligových branek na rovnou stovku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Štrba v objetí slávistů Pavla Kolaříka (vlevo) a Petra Fraňka.

Článek

"Z mé strany ten výkon nebyl úplně dobrý, ale i tak jsem si připsal tři body, což tak špatné zase není," řekl novinářům Štrba. Po úterním derby se Slavií přitom nevěděl, zda vůbec nastoupí. Zablokovaný krk se ale dal do pořádku a útočník mohl v letošní sezóně konečně poprvé vyjet na sparťanský led.

"Po půl roce to byla moje obnovená domácí premiéra a Petr Ton mi říkal, abych začal stejně jako loni s Litvínovem. To jsem začal dvěma brankami, tak měl pravdu, opět se to potvrdilo," prohlásil Štrba. O tom, jak je blízko k hranici magické stovky, moc dobře věděl. "Hlídal jsem si to, věděl jsem to a trošku jsem se toho bál. Protože kdybych dal jeden, tak by jeden chyběl a tam pak bývá někdy taková křeč, než člověk dá tu stovku," uvedl třicetiletý útočník.

Nejlepší sestava 9. kola hokejové O2 extraligy podle Sport.cz:
Štěpánek (Vítkovice) - Hranáč (Litvínov), Mojžíš (Znojmo) - Polanský (Třinec), Reichel (Litvínov), Štrba (Sparta).

V závěru utkání Plzeň tlačila se snahou vydolovat alespoň bod, ale její snahu o vyrovnání, umocněnou hrou bez brankáře Málka, uťal právě Štrba gólem přes celou délku kluziště. "Jarda Hlinka tam vyhrál buly a já jsem si na to věřil, že to tam dám přes celý. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo," dodal s úsměvem.

Utkání se od začátku nevyvíjelo podle sparťanských not, což se Štrba snažil vysvětlit nelehkým losem Pražanů v uplynulých kolech. "Myslím, že to bylo dané tím, že jsme hráli ve Zlíně a se Slavií hrozně těžké zápasy, byla v tom taky ta cesta. Navíc doma to vždycky svazuje, protože musíme vyhrávat," řekl.

"Venku se nám zadařilo, ale Plzeň byla rozjetá a hrála tady opravdu velice dobře. Ve druhé třetině jsme ale naskočili a vynikajícím výkonem jsme to otočili. Pak bylo ještě malinko drama, ale ten zápas už jsme měli pod kontrolou," uzavřel sparťanský jubilant.

Reklama

Související témata: