Hlavní obsah

Slavia se stále trápí, Růžička chystá další změny

ZNOJMO

Hokejisté pražské Slavie stále v extralize nečekaně tápou a kráčejí od porážky k porážce. Před úterním derby se Spartou nezabrala týmová porada, před pátečním kláním ve Znojmě ani změny v kádru. Úřadujícího vicemistra nadále sráží špatná defenziva, v uplynulých čtyřech zápasech inkasoval 18 branek.

Článek

"Dvě třetiny jsme hráli celkem slušně. Podařilo se nám dvakrát srovnat krok. V této fázi jsme měli i šance. Zase přišla ale naše slabá poslední třetina. Přestali jsme hrát, během tří minut jsme dostali dva góly. To už se potom hraje velmi špatně," řekl po zápase trenér Slavie Vladimír Růžička.

Než se vydal na hodnocení za novináři, dobrou čtvrthodinku společně se svými asistenty Jiřím Kalousem a Ondřejem Weissmannem hledali v zádveří před kabinou příčiny dalšího pokračování krize. Slavia je poslední, i 38 inkasovaných branek ji řadí na čtrnácté místo extraligového pelotonu.

Chybí klid na přihrávku

Růžička po prohraném derby se Spartou přestal počítat s obráncem Davidem Pojkarem a útočníkem Tomášem Divíškem, o jejichž příštím angažmá se jedná. Naopak na přestup z Liberce přišel ve středu obránce Martin Hlavačka a na hostování do 10. prosince ze stejného klubu útočník Leoš Čermák.

Ani tyto tahy však Slavii živou vodou nepokropily. Ve Znojmě sice domácím Orlům dvě třetiny Pražané vzdorovali, v poslední třetině ale domácí tým Slavii přehrál ve všech směrech a o svém vítězství 5:2 rozhodl třemi brankami.

"V našem případě se nejedná o krátkodobé výpadky. Vždy se nám stane, že nějaký hráč ve snaze pohlídat si kotouč udělá chybu. Soupeř toho většinou využije. Problém není v bojovnosti, ale v klidu. Chybí nám přihrát si přesně z hokejky na hokejku," poznamenal Růžička, jenž se domnívá, že se jeho svěřenci na ledě postupně zamotávají do dalších a dalších hokejových problémů.

Růžička: Zbývá jedině bojovnost

Vyhlídky na zvrat nemá Slavia v současné době velké, po prohře ve Znojmě ji čeká další utkání na ledě soupeře v Litvínově. "Každý hráč musí začít u sebe. Zbývá nám jedině bojovnost. Musíme se pokusit co nejdříve situaci zlomit," dodal Růžička, jenž potvrdil, že dvě čerstvé změny nebudou poslední.

Do dalšího nedělního kola v Litvínově už ale Slavia nic nechystá. "Potom se hraje až v pátek, do té doby určitě ještě něco připravíme. Nemůžeme situaci nechat takovou, jaká je. To by bylo špatné," podotkl Růžička.

S novými posilami Hlavačkou a Čermákem byl trenér Slavie navzdory prohře ve Znojmě spokojen. "Oba bojovali, chtěli se ukázat. Každý je samozřejmě hokejově jiný. Musí ale mít čas na to, aby do týmu zapadli. Přišli teprve včera a nyní se seznamují s kádrem," dodal Růžička.

Čermák: Slavii chybí štěstí

Leoš Čermák už ve Slavii v minulosti působil. Prohra ve Znojmě jej zklamala, příčiny viděl hlavně v závěrečné třetině. "Když jsme dostali rychlou branku, tak se do naší hry promítla nervozita. Už jsme nedokázali výsledek zvrátit," řekl ČTK Čermák.

Vyzdvihl přitom pozitivní náladu v týmu před zápasem. "Byli jsme pozitivně naladěni, nálada byla dobrá. Bohužel nám to v poslední třetině nevyšlo. Slavia se s podobným problémem potýkala i před zápasem ve Znojmě. Podobné to bylo i v Liberci," dodal Čermák.

Je ale přesvědčen, že zdravé sebevědomí a snaha postupně současnou krizi zlomí. "Chybí nám štěstí. Když tým prohrává, tak na něj padne nervozita. Ovšem jak vyhrajeme, tak jsem přesvědčen, že se zlepší i psychika," domnívá se Čermák.

Reklama

Související témata: