Hlavní obsah

On-line: 10. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic se mohou po desátém kole O2 extraligy opět vrátit do čela soutěže, pokud ovšem bodují na ledě Pardubic. Další šanci odpoutat se ode dna tabulky bude mít Slavia Praha v Litvínově, který je ale po výhře ve Vsetíně naladěn na vítěznou notu. Všechny zápasy 10. kola extraligy můžete sledovat na stránkách Sport.cz on-line.

Článek

Budějovice přijedou do Pardubic pouze bez dlouhodobě zraněného Posmyka. "Prohra by nás ani soupeře neměla ovlivnit. Musíme se připravit na další utkání, které může být úplně jiné. Můžeme klidně v Pardubicích vyhrát. Budeme se připravovat jako na každý jiný zápas," tvrdil trenér Milan Kupka pro oficiální stránky HC Mountfield.

Dres Pardubic po pěti letech oblékne obránce Aleš Píša, který zde hokejově vyrostl a poslední tři roky strávil v Rusku. Prvních osm zápasů v novém soutěžním ročníku absentoval z důvodu disciplinárního trestu.

Novou posilu představí i Vítkovice, právě z Pardubic bude v Ostravě do 17. října hostovat obránce Robert Kántor. Vítkovice chtějí prodloužit vítěznou sérii čtyř vyhraných zápasů proti Znojmu. To naposledy v pátek udrželo domácí neporazitelnost, když porazilo Slavii 5:2.

Růžička sází na bojovnost

Právě slávisté jsou stále v krizi a nevědí, jak z ní ven. Podle kouče Vladimíra Růžičky pomůže k lepšímu výsledku v nedělním utkání Slavii zvýšená bojovnost. "Každý hráč musí začít u sebe. Musíme se pokusit co nejdříve situaci zlomit," řekl na oficiálních stránkách klubu Růžička, jenž hodlá před pátečním zápasem s Pardubicemi provést další změny v kádru.

Další západočeský soupeř čeká doma hokejisty Sparty. Po páteční výhře nad Plzní se tentokrát v T-Mobile Aréně představí Karlovy Vary. Ty naposledy podlehly Zlínu až po samostatných nájezdech a hodlají se minimálně udržet v elitní osmičce.

Druhý a třetí nejhorší celek soutěže se spolu utkají v Kladně, kde domácí Rabat přivítá dvanáctý Vsetín. Kladno nastřílelo v pátek Třinci pět branek, přesto nakonec prohrálo. "Musíme ťeď doma porazit Vsetín, aby se karta zase obrátila. Do zápasu půjdeme až na dlouhodobé marody Čecha a Hornu kompletní," citovaly internetové stránky klubu trenéra Kladna Zdeňka Müllera.

10. kolo hokejové extraligy:
17:00Pardubice - České Budějoviceon-line
...Sparta Praha - Karlovy Varyon-line
...Vítkovice - Znojmoon-line
17:30Litvínov - Slavia Prahaon-line
...Plzeň - Třinecon-line
...Kladno - Vsetínon-line

Reklama