Hlavní obsah

Sparta se po výhře nad Vary propracovala na druhé místo

Úřadující hokejový mistr díky čtvrté výhře v řadě v tabulce stoupá a je už jen o skóre druhý. Proti Karlovým Varům měl ale usnadněnou úlohu. Hosté fatálně propásly začátek zápasu a už se nezvedly.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Martin Štrba oslavuje branku proti Varům.

Článek

Kdo si v neděli prodloužil siestu, přišel o klíčové momenty utkání. Karlovarský hrdina Mensator totiž přepouštěl už v 9. minutě místo v brance Sáblíkovi. Sparta začala ukázkově. V přečíslení vzal na sebe zodpovědnost Štrba, pak měl při teči štěstí Langhammer a do třetice se zapsal mezi střelce Sivek.

Domácí pak zvolnili tempo, Sáblík spoluhráče párkrát podržel, a tak se dočkaly i Vary. V přesilovce si šikovně najel na Pechovu přihrávku dorážející M. Procházka. Poté měli hosté dokonce 44s dvojnásobnou početní výhodu, ale nakonec byli rádi, že po Řezníčkově chybě na modré trefil Sivek vracející se z trestné lavice jen tyčku.

Naděje na body hokejisté Varů definitivně pohřbili v takřka dvouminutové dvojnásobné přesilovce, kdy dopravili puk do branky Salfického jen kopnutím bruslí, což odhalilo video. Pak si Sáblík jedinkrát vybral slabší chvilku, když mu propadl puk do sítě po pokusu Kratěny.

Marian Jelínek, asistent trenéra Sparty: "Hokejová štěstěna stála v začátku při nás. Když šel z branky Mensator, tak jsme se ale příliš uspokojili."

Zdeněk Venera, trenér K. Varů: "Za stavu 1:3 jsme možná mohli myslet na zvrat, ale strašně těžce dáváme góly."

Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Štrba (Vykoukal), 4. Langhammer (Stehlík), 9. Sivek (P. Ton), 54. Kratěna (Jan Hanzlík) - 33. Procházka (Pech). Rozhodčí: Reichert (Něm.) - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. Diváci: 4596.
Sparta: Salfický - Ptáček, Černošek, Vykoukal, Jan Hanzlík, Benýšek, Tabaček, Stehlík - Sivek, J. Hlinka, Netík - P. Ton, Štrba, Kratěna - Dragoun, Langhammer, Pohanka - Vrbata, Podlešák, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Karlovy Vary: Mensator (9. Sáblík) - Dobroň, Jiří Hanzlík, Kloz, Ustrnul, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kraft, Skladaný - Machulda, Milan Procházka, Balázs - Tvrdek, Pech, Borovanský. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: