Hlavní obsah

Nešťastník Šmíd potěšil Hradec. A nebylo mu do řeči

Marek BurkertPrávo

Byl posledním hráčem, který se v prodloužení dotknul puku, ale radost z toho mít nemohl ani náhodou. Nešťastná teč Ladislava Šmída potopila libereckou snahu o výhru v prvním duelu čtvrtfinále, který hokejisté Mountfieldu díky nahození Lukáše Vopelky získali v poměru 3:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Liberecký brankář Roman Will sleduje, jak se hradecký Jan Berger snaží tečovat puk za jeho záda ve čtvrtfinále play off. Ránu se snaží zastavit Ladislav Šmíd z Liberce.

Článek

Hradci se po vyrovnaných šedesáti minutách vyplatila taktika hrnout všechno na bránu. „Můj první pokus zastavil obránce, tak jsem to zkusil ještě jednou a padlo to tam," líčil překvapeně 22letý hrdina vítězů, který nahazoval od mantinelu z úrovně brankové čáry.

Smolař Šmíd se k inkriminovanému momentu vyjadřovat nechtěl. „Takové góly prostě padají a příště třeba padne na druhé straně," tvrdil gólman hostů Roman Will, na kterého mířilo 40 střel.

Hosté se ale mohli chytat za hlavu kvůli nevyužitým šancím ze třetí třetiny, kdy po gólu volalo hlavně Jelínkovo trestné střílení, které ale brankář Mountfieldu Rybár lapil.

„Od druhé třetiny jsme domácím nabídli přesilovky, ale přišlo mi zvláštní, jak jejich skoro stodvacetikiloví hráči padají po soubojích," rýpnul si kouč Liberce Filip Pešán. „Já si ale myslím, že je jedno, jestli má někdo 80, nebo 120 kilo, když je to faul. A z mého pohledu to fauly byly," kontroval hradecký kouč Václav Sýkora.

Bílí Tygři, kteří v předkole ve třech zápasech vyřadili Spartu, by v pátek rádi zvýšili aktivitu. „Musíme hlavně víc střílet. Jak jsme viděli, rozhoduje i štěstí," tvrdil autor dvou libereckých tref Marek Kvapil.

Reklama

Související témata: