Hlavní obsah

Pardubice si pojistily útočníka Marosze víceletou smlouvou

Aktualizováno

Hokejista Rostislav Marosz bude nadále hrát za Pardubice. Sedmadvacetiletý útočník uzavřel s Dynamem během čtvrtfinálové série s Třincem nový víceletý kontrakt. Právě z týmu Ocelářů Marosz v první polovině října přišel na hostování a stávající smlouva mu končila po sezóně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Z gólu se radují hráči Pardubic - ilustrační foto.

Článek

"Jednání nebyla složitá, obě strany měly zájem na pokračování vzájemné spolupráce. Bylo jen otázkou najít shodu v oblasti financí, i zde byl výsledek poměrně rychlý. Rosťa projevil enormní zájem hrát v Pardubicích, od toho se všechna další jednání odvíjela. Byla korektní a rychlá, dohoda byla svižně na světě," uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva a generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Marosz si ve 40 duelech za Pardubice včetně play off připsal 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí. "Pro mě je důležité, že máme i pro další sezony centra, kterého všichni chceme, jenž nám pomohl již letos a bude tomu tak pokračovat i v příštích sezónách. Víme, co v Rosťovi je, jak nám může pomoci," doplnil Salfický.

V extralize má Marosz na kontě 240 utkání a 138 bodů za 51 gólů a 87 přihrávek. Třinecký odchovanec působil v minulosti také v Olomouci a v Karlových Varech. Angažmá v Pardubicích si pochvaluje.

"Chtěl jsem zde zůstat, dopadlo to tak, podepsali jsme a jsem šťastný, že se to podařilo. Už když jsem přišel, tak jsem chtěl ukázat, že hokej hrát umím. Doufal jsem, že bych tu mohl vydržet, to se povedlo a jsem za to velmi rád," prohlásil Marosz.

Loni se Pardubice zachraňovaly v baráži, v této sezóně postoupily ze šestého místa přímo do čtvrtfinále. V tom po úvodních dvou porážkách v Třinci prohrávají 0:2 na zápasy.

"Atmosféra v klubu se výrazně proměnila k lepšímu, jsme na vzestupu. Když se něco buduje, tak jsou hráči, kteří rádi přispějí, aby se to dařilo. Rosťa a další mají významnou roli v týmu a pomáhají celé organizaci, to tak vnímají. I oni chtějí dotáhnout Dynamo na vyšší příčky, berou to také jako svůj úkol," doplnil Salfický.

Reklama

Související témata: