Hlavní obsah

Pardubický Sýkora si drží bilanci gólu na zápas

PRAHA

Ostře nabitý kulomet připomíná pardubický kanonýr Petr Sýkora. V uplynulých deseti kolech extraligového ročníku si připsal již deset přesných zásahů a drží si tak skvělou bilanci jednoho vstřeleného gólu na zápas. Přesto svojí střeleckou potenci nepřeceňuje a nedivil by se, kdyby ho štěstí v zakončení opustilo.

Článek

"Jsem rád, že mi to tam padlo. Ale jak se znám, tak přijde období, kdy se mi takové šance nebude dařit proměňovat. Konec konců dnes jsem také dvě spálil," zhodnotil Sýkora na stránkách pardubického hokejového klubu svůj nedělní výkon proti oběma budějovickým brankářům.

Sestava 10. kola hokejové extraligy podle Sport. cz:
Trvaj (Znojmo) - Nosek (Zlín), Ševc (Kladno) - P. Sýkora (Pardubice), Leška (Zlín), Tvrdík (Pardubice).

Přes jednoznačný výsledek na konci utkání však zápas samotný jednoznačný průběh neměl. Pardubičtí museli od začátku čelit spršce střel z budějovických hokejek. Brankář Lašák měl při svých zákrocích i velké štěstí. Na konci zápasu se počet jeho zásahů vyšplhal na 48 chycených střel, což svědčí o tom, že se rozhodně nehrálo jenom na hostující branku.

"Konečně se nám dařilo hrát jakž takž odzadu. Soupeř hrál dobře, ale my měli trochu štěstí, že nám to tam napadalo," ulevil si Petr Sýkora. Jeho příspěvek přišel na začátku druhé části hry, když si svým typickým způsobem najel na přesný pas Miroslava Hlinky, svojí rychlostí se dostal za budějovické obránce a překonal brankáře Turka.

Díky důležitému vítězství nad herně vyzrálým soupeřem si Pardubice udržely přímý kontakt na čelo tabulky. V pátek ale jedou východočeši do pražské Sazka arény, kde to nebudou mít proti vzmáhající se Slávii jednoduché.

"Potřebujeme v tabulce trochu odskočit, abychom nebyli pořád tři body někde od dvanáctého místa. Proto musíme vozit i body z venku. Doufám, že nám nedělní zápas pomůže a uspějeme i v Praze," řekl Sýkora.

Reklama

Související témata: