Hlavní obsah

Suverénní Kometa je krok od postupu do semifinále! První výhru slaví Pardubice

Praha
Aktualizováno

Čtvrtfinálová série mezi hokejisty Brna a Vítkovic se zatím vyvíjí jednoznačným směrem. Moravané vyhráli i třetí vzájemné střetnutí. Na svém ledě zvítězili jasně 4:0 a už jim chybí jen jeden krok k postupu do semifinále. Vyrovnanější situace panuje mezi týmy Pardubic a Třince. Východočeši první domácí střetnutí zvládli a po výhře 3:2 snížili stav série na 1:2. Čtvrté duely se hrají v neděli.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Hruška z Brna se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Brno po těsných vítězstvích ve Vítkovicích (3:2 po sam. náj. a 3:2) tentokrát ostravský celek porazilo výrazněji. Základ položil obhájce titulu už v první třetině, kterou vyhrál 3:0. První branky v play off oslavili Holík, Vincour a Hruška.

Hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky se trefil i Erat. Kapitán české reprezentace na nedávných olympijských hrách v Pchjongčchangu už překonal gólmana Dolejše, který po první třetině vystřídal Bartošáka.

Kometa v součtu s minulou sezónou vyhrála ve vyřazovacích bojích už podeváté v řadě.

Důležitý výsledek vybojovali hráči Pardubic. Dynamo v domácí aréně udeřilo už v úvodu střetnutí, když přesilovou hru využil Treille. V závěru první třetiny pak Kaut překvapil dezorientovaného Hrubce a zvýšil na 2:0.

Třinec sice vykřesal naději, když snížil Linhart, ale nejlepší střelec Východočechů v play off Beran svou čtvrtou brankou vrátil Pardubicím dvougólové vedení. V závěrečném náporu sice snížil hostující Petružálek, ale Oceláři už nestihli srovnat.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápasy:
Pardubice - Třinec 3:2, stav série 1:2
Branky: 2. Treille, 18. Kaut, 47. Beran - 42. Linhart, 59. Petružálek
Brno - Vítkovice 4:0, stav série 3:0
Branky: 7. Holík, 9. Vincour, 19. Hruška, 22. Erat

Reklama

Související témata: