Hlavní obsah

Jubilant Ptáček si dělá zálusk na tisícovku

PRAHA

Jen desítka aktivních extraligových hráčů má na svém kontě sedm set odehraných zápasů v nejvyšší domácí soutěži. V neděli ji proti Karlovým Varům zkompletoval sparťan František Ptáček. "Už před začátkem ročníku jsem se pídil, kolik mám odehráno, a když jsem viděl, že sedmistovka vychází zrovna na Vary, tak jsem se musel smát," tvrdil obránce.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

František Ptáček ještě v dresu Karlových Varů.

Článek

Ptáček na západě Čech strávil tři sezóny, a dokonce tam dělal kapitána. "Žádnou nostalgii proti nim ale nezažívám. Když jsem tam odcházel ze Sparty, bylo to horší, to jsem při zápase nevěděl, na jakou mám jet střídačku," usmíval se Ptáček, který se jubilea dočkal v 31 letech.

Ze strany mladších spoluhráčů se také dočkal jízlivých poznámek. "Ptali se mě, jestli už jsem tak starý nebo jsem začal tak brzy," říkal hráč, jenž se ve sparťanském áčku objevil už v sezóně 1993/94. "Stejně ale klukům připravím nějakou mastnou svačinku," připustil.

Víc se ale slavit nebude. "Možná mi popřeje manželka, aby mi to ještě vydrželo. A já jí poděkuju, že bych to bez ní nezvládl," vykládal Ptáček, který má před sebou další vysněnou metu. "Tisícovka zápasů je hodně lákavá," připouští. "S věkem zranění přibývají a já je nechci přivolávat."

Nejvíce zápasů v lize:
845Josef Řezníček (K. Vary)
805Richard Král (Plzeň)
779Michal Sup (Slavia)
753Jiří Malinský (Plzeň)
747Miroslav Okál (Zlín)
724Milan Nedoma (Plzeň)
724St. Procházka (Liberec)
716Jiří Zelenka (Plzeň)
709Radim Tesařík (Třinec)
700František Ptáček (Sparta)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice