Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 3:1Stav série 4:0Kometa vyřadila Vítkovice a je v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Trška 0 : 1
35. Vincour 1 : 1
46. Štencel 2 : 1
58. Zohorna 3 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno jsou prvními semifinalisty play off extraligy. Obhájci titulu zvítězili ve čtvrtém utkání s Vítkovicemi 3:1 a sérii vyhráli 4:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z vítězství. Uprostřed zleva Michal Gulaši a Hynek Zohorna.

Článek

Ostravané ve snaze odvrátit mečbol dobře začali a v úvodní třetině po gólu Petera Tršky vedli. Jejich naděje dlouho držel brankář Patrik Bartošák. Brněnský tým ale ve druhé polovině utkání zápas góly Tomáše Vincoura a Jana Štencela otočil. Skóre uzavřel necelé tři minuty před koncem při power play hostů Radim Zohorna.

Kometa postoupila do semifinále extraligy pošesté v historii, v play off vyhrála desátý zápas v řadě.

Oba týmy sáhly oproti sobotnímu zápasu k jedné změně. Ve čtvrtém útoku Komety nahradil Vondráček zraněného Dočekala. Do druhé útočné řady Vítkovic se vrátil Tybor, jenž nahradil Kucseru.

Na rozdíl od třetího utkání (4:0) hosté mnohem pozorněji bránili, nenechávali soupeři volný prostor k zakončení a hrozili rychlými protiútoky. Už v první minutě při přesilovce se Tybor protáhl mezi brněnskými obránci, při pokusu o blafák ale netrefil branku. Kometa se snažila odpovídat stejnou zbraní, v zakončení si ale domácí útočníci nedokázali poradit s brankářem Bartošákem.

Vítkovická aktivita vyústila ve 14. minutě v úvodní branku. Mahbodovu střelu stačil Čiliak vyrazit pouze před obránce Tršku, na jehož přesnou střelu k tyči už brněnský brankář nedosáhl.

Ve druhé třetině se dostala Kometa do tlaku. Výrazně jí k k tomu pomohly i přesilové hry. Vítkovice dlouho držel výborně chytající Bartošák, při kterém stálo i štěstí. Ve 26. minutě už ležel na ledě, ale Erat ho nepřehodil. Zanedlouho pro změnu netrefil prázdnou branku Nečas a další nabídku k vyrovnání neproměnil ani Zaťovič. Bartošáka se podařilo překonat až ve 35. minutě, kdy Hruška získal kotouč u zadního mantinelu a po Haščákově přihrávce vyrovnal Vincour.

Kometa pokračovala v tlaku i ve třetí dvacetiminutovce. Otočit skóre se podařilo Brňanům opět po Hruškově akci - po jehož přihrávce se trefil obránce Štencel. Domácí si vzápětí mohli zajistit klidnější závěr utkání. O ten se připravili neproměněním 97 sekund dlouhé přesilovky pět na tři. Další dvě šance k navýšení skóre neproměnil Holík. Pojistku dal až při hře bez brankáře Radim Zohorna. Vítkovice venku prohrály čtyři z posledních pěti utkání, z toho dvě až v prodloužení.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 35. Vincour (Haščák, J. Hruška), 46. Štencel (J. Hruška, R. Zohorna), 58. H. Zohorna (Krejčík, L. Čermák) - 14. Trška. Rozhodčí: Hodek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:11. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:0.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk, Urbanec - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Mahbod, Bartovič - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: