Hlavní obsah

Hokejisté Hamé nabrali znovu dech

ZLÍN

Hrozící krize je zažehnána a hokejisté Hamé zvedají opět hlavu. Po chvilkovém útlumu přišlo očekávané zlepšení, jež přineslo body za výhru v Karlových Varech i domácí vítězství nad Libercem.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Ve Varech jsme vyhráli až po samostatných nájezdech 3:2. Půl zápasu jsme ale byli lepší a po vyrovnávacím gólu soupeře hráli na prodloužení a nájezdy. V těch jsme si věřili a prokázali pevnější nervy i přesnější mušku," charakterizoval první ze dvou víkendových zápasů zlínský asistent Jaroslav Stuchlík.

Ihned po skončení utkání se hráči Hamé vydali na noční cestu přes celou republiku, protože je už o 24 hodin později čekal televizní duel s Libercem.

Únava z cesty přes celou republiku

"Vyhráli jsme jej 4:1, začali skvěle, ale pak polevili. Po velké převaze v první třetině se začala projevovat únava z těžkého utkání v předchozím dni, náročné cesty i z nevyspání. Domů jsme přijeli až ve čtyři hodiny ráno," připomíná Bokrošův asistent. Přes tento handicap předvedli Zlínští, co umějí, a Severočeši vděčí pouze brankáři Stejskalovi za to, že neodešli s vyšší porážkou.

"V první třetině jsme je měli rozstřílet a mohlo být po zápase. Dali jsme však jen dva góly a pak museli bojovat až do konce. Na rozdíl od karlovarských hokejistů, kteří praktikují kontaktní hokej nahoru a dolů, staví Liberec spíš na technické hře, jež by nám měla více vyhovovat. Měli jsme však zvítězit mnohem výrazněji," dodal ještě Jaroslav Stuchlík.

Ve snaze využívat více přesilovky pozměnili trenéři trochu sestavu a prohodili Galvase se Sekerášem i Záhorovského s Tomíkem. V příštích zápasech jim ale budou chybět nejen dlouhodobí marodi Okál a Vosátko, nýbrž i Kovář, který si zranil zápěstí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice