Hlavní obsah

Houževnatá Olomouc znovu trápila favorita, Bílí Tygři slaví první výhru

mm, likSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Olomouce trápí ve čtvrtfinálové sérii Tipsport extraligy favorizovanou Plzeň. Vítězové základní části ale nakonec i díky gólům svých střelců Milana Gulaše a Tomáše Mertla udolali Hanáky na jejich ledě 4:3 a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Ve druhém pondělním duelu dokázal Liberec přetavit výhodu domácího ledu ve výhru 4:2 a v sérii s Hradcem Králové snížil stav na 1:2. Obě série hrané na čtyři vítězná utkání pokračují v úterý na stadiónech v Olomouci (od 17:20) a v Liberci (v 18:00).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V souboji před brankou Ladislav Šmíd (vlevo) z Liberce a Roman Kukumberg z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Kdo by řekl, že série suverénů základní části z Plzně s Olomoucí, která do čtvrtfinále play off prošla až z předkola, bude tak dramatická? Po nečekané úvodní výhře Hanáků v Plzni se však začíná karta obracet. Ale jde to ztuha...

Dvakrát vedli Západočeši na ledě Hanáků, ale ani dvougólový náskok favorita Kohouty nesrazil a Irgl s Ostřížkem ve druhé části zařídili, že do třetí třetiny šly oba týmy za vyrovnaného stavu 3:3. Hosté útočili, ale Olomouc dlouho držel brankář Konrád. Překonal ho až v 52. minutě tvrdou střelou Moravčík, který v utkání přidal i dvě asistence a potřetí dostal hosty do vedení. Na jeho gól už domácí odpovědět nedokázali, ani při power play.

Liberečtí Bílí Tygři prohráli v Hradci Králové oba zápasy, ale před svými fanoušky nezaváhali. Skóre otevřel záhy v přesilovce Kvapil, další úspěch přidal Ordoš, a přestože Smoleňák šikovnou tečí o necelou půlminutu nato vstřelil kontaktní gól, dvoubrankový náskok znovu vrátil domácím v prostřední části hry Filippi.

Severočeši byli tentokrát mnohem aktivnější a Kvapil, jenž v zápasu zaznamenal dva góly a asistenci, dodal ve třetí dvacetiminutovce na liberecké hokejky klid čtvrtým zásahem. Mountfield už bez tvůrce hry Bednáře, kterého královéhradečtí trenéři v závěru šetřili, se ještě po Červeného trefě vzepjal k náporu umocněnému hrou bez brankáře, ale Willa už nepřekonal.

Hokejová Tipsport extraliga – Generali play off:
Čtvrtfinále – 3. zápasy:
Liberec–Hradec Králové 4:2
Branky: 11. a 55. M. Kvapil, 16. Ordoš, 22. Filippi – 16. Smoleňák, 58. Červený
Stav série: 1:2
Olomouc–Plzeň 3:4
Branky: 10. Strapáč, 31. Irgl, 40. Ostřížek – 10. Mertl, 26. Hollweg, 28. Gulaš, 52. Moravčík
Stav série: 1:2

Reklama