Hlavní obsah

Liberec opět zabral, srovnal sérii. Plzeň přidala pojistku a dělí ji výhra od postupu

lik, vapSport.cz
Aktualizováno

Olomouc v pokračování play off hokejové extraligy opět prohrála s Plzní (0:2), v sérii je stav 1:3 a Západočechy dělí jediná výhra od semifinále. Liberec byl v podobné situaci jako Hanáci, v partii s Hradcem Králové měl navrch soupeř 2:1 na zápasy, dnes ovšem Bílí Tygři vyhráli 3:0 a sérii srovnali na 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř (vlevo), autor druhého gólu Liberce proti Hradci, a Lukáš Derner.

Článek
Fotogalerie

Kohouti z Olomouce urvali zatím jen jednu výhru, a to na ledě Indiánů v zahajovacím duelu série, poté třikrát prohráli.

K prvnímu postupovému mečbolu posunuly vítěze základní části soutěže góly Davida Stacha a Tomáše Mertla.

Dvě a půl minuty před koncem domácí při těsném výsledku ještě vsadili na power play, ale po minutě dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě. A v pokračující hře bez brankáře zpečetil výhru Plzně střelou do prázdné klece její kanonýr.

Pátý duel je na programu ve čtvrtek v Plzni se začátkem v 17:30.

Liberec dvě bitvy v Hradci Králové prohrál - 2:3 po prodloužení a 1:3. V pondělí hrál už ve své aréně a vyhrál 4:2. A dnes znovu.

O branky Bílých Tygrů se postarali Tyler Redenbach, Michal Bulíř a Marek Kvapil. Brankář Roman Will udržel poprvé v letošním play off čisté konto. Pátý duel se hraje ve čtvrtek od 17:20 v Hradci Králové.

Východočeši nastoupili bez ofenzivního lídra Jaroslava Bednáře, který se zranil v pondělním duelu. V sestavě kromě něj chyběli oproti třetímu utkání také další útočník Kukumberg i bek Vydarený a nahradili je forvardi Džerinš s Šimánkem a zadák Zámorský.

V šesté minutě se Bílí Tygři dočkali vedení. A už ho nepustili. Naopak zvyšovali - až na 3:0 ve druhé části hry. Po bitce v závěru 61 sekund trvající přesilovka Liberce pět na tři už ovšem stav nezměnila.

Hokejová Tipsport extraliga, Generali play off
Čtvrtfinále
Olomouc - Plzeň 0:2
Branky: 5. Stach, 60. Mertl
Stav série 1:3
Liberec - Hradec Králové 3:0
Branky: 6. Redenbach, 18. Bulíř, 24. Kvapil
Stav série 2:2

Reklama