Hlavní obsah

Slavia vyměnila do Plzně Divíška za Rataje

PRAHA

Další posilou hokejistů pražské Slavie se stal útočník Igor Rataj. Úřadující vicemistr, který je po deseti kolech překvapivě poslední, získal dvaatřicetiletého slovenského centra výměnou za středního útočníka Tomáše Divíška, kterého kouč Vladimír Růžička spolu s bekem Davidem Pojkarem vyřadil po úterním derby se Spartou z kádru. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Divíšek (vpravo) ještě v dresu Slavie.

Článek

"Na výměně jsme se dohodli dnes s panem Růžičkou, cílem je zlepšit produktivitu," uvedl na klubovém serveru prezident západočeského klubu Tomáš Král. Lasselsberger má na kontě 12 bodů, o tři více než Slavia, a patří mu dvanácté místo. Rataj přišel v létě z Liberce a v deseti zápasech si připsal jen dva body, oba za góly. Divíšek v pražském klubu skončil i přesto, že v osmi zápasech zaznamenal šest bodů za dvě trefy a čtyři přihrávky.

Divíšek má nyní v Plzni smlouvu do konce sezóny 2007/08. Sedmadvacetiletý útočník je rád, že skončilo jeho období nejistoty. Ve čtvrtek se totiž od Růžičky dozvěděl, že s ním nepočítá. S týmem nemohl ani trénovat a připravoval se individuálně. "Jsem šťastný, že končí to čekání. Ve čtvrtek mi trenér Růžička řekl, že ve Slavii končím, takže jsem byl na pětidenní dovolené," řekl serveru Divíšek.

Na západ Čech se těší. "Mám obrovskou radost, že jdu právě do Plzně, protože to je hokejové město, má fantastické fanoušky a výborné zázemí," uvedl. V týmu má prý řadu dobrých přátel. "Znám tu hned několik hráčů - Radka Matějovského, Romana Málka, Adama Šaffera a ještě z Pardubic Jirku Malinského."

Do Plzně se těší

Divíšek věří, že mužstvu pomůže do horních pater tabulky. "Chci týmu pomoci se zvednout, a to je pro mne velká motivace," doplnil. Nepovedený konec ve Slavii chce brzy vyhnat z hlavy. "Myslím, že jsem dobře připraven. To, že se Slavii nedařilo, je dáno několika okolnostmi, které se sešly v nevhodnou dobu, není to o jednom hráči," dodal.

Divíšek se vrátil do Slavie loni z Pardubic, kde tříleté působení zakončil ziskem mistrovského titulu. Z pražského klubu, kde vyrostl, poprvé odešel v roce 1999, kdy zamířil do zámoří. Za Philadelphii Flyers však odehrál jen pět utkání, jinak působil na farmě v nižší AHL. V extralize odehrál celkem 287 utkání a zaznamenal 162 bodů za 73 tref a 89 asistencí.

Rataj se v domácí nejvyšší soutěži poprvé objevil v roce 2003 a hájil vedle Liberce a Plzně i barvy Znojma. Celkem odehrál 200 utkání a na kontě má 92 bodů za 48 gólů a 44 přihrávek. Ve Slavii se potká i s nedávnými spoluhráči z Liberce Martinem Hlavačkou a Leošem Čermákem, kteří posílili pražský klub v minulém týdnu. Slavii by měl pomoci i lotyšský bek Maris Jass.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín