Hlavní obsah

Plzeň rozstřílela Olomouc a je v semifinále. Liberec po historické výhře v Hradci otáčí sérii

Praha
Aktualizováno

Plzeňští hokejisté se stali po brněnské Kometě druhými semifinalisty extraligového play off. Sérii s Olomoucí ukončili v pátém utkání jednoznačnou domácí výhrou 5:0. Liberec vybojoval historicky první výhru v základní hrací době na ledě Hradce Králové (2:1) a ujal se vedení v sérii 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ryan Hollweg z Plzně slaví druhý gól. Vlevo je Jan Káňa z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Coby vítěz základní části má už plzeňská Škoda jistou medaili. Osmou semifinálovou účast v historii klubu si před svými fanoušky pojistila nejpřesvědčivější výhrou v celé sérii, která začala domácí porážkou po samostatných nájezdech. Výkony Západočechů ale měly vzestupnou tendenci a v pátém duelu už Indiáni jasně dominovali.

Olomouc prakticky zlomili už po první třetině díky zásahům Indráka a raubíře Hollwega. Hanáci nedokázali plzeňské jízdě vzdorovat, za domácí se ještě trefili Denis Kindl s Moravčíkem a výhru i postup pečetil svoji druhou trefou v utkání Indrák. Brankář Svoboda udržel druhé čisté konto za sebou.

Liberečtí hokejisté po špatném začátku série porazili Hradec potřetí za sebou. Východočechy zaskočil už ve druhé minutě svojí sedmou trefou v play off Kvapil. Pak měli hosté i štěstí, když si Vlachovo nahození srazil do vlastní brány Gregorc.

Mountfield se dlouho nedokázal proti skvěle bránícím Severočechům v čele s brankářem Willem gólově prosadit. Nepomohla ani téměř dvouminutová dvojnásobná přesilovka ve druhé třetině. Duel notně zdramatizoval kontaktní gól Červeného deset minut před koncem. Hradec už ale na vyrovnání ani při závěrečném risku bez gólmana nedosáhl.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 5. zápasy:
Hradec Králové–Liberec 1:2
Branky: 50. Červený – 2. Kvapil, 24. Vlach
Stav série: 2:3.
Plzeň–Olomouc 5:0
Branky: 8. Indrák, 19. Hollweg, 23. D. Kindl, 54. Moravčík, 57. Indrák
Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín