Hlavní obsah

Jágrovo Kladno černým koněm baráže. Extraligové týmy jsou favority

Praha

Hokejová extraliga vstupuje do klíčové fáze sezóny, nejenom v play off. Již dnes startují barážové boje, které často bývají ještě mnohem vyhecovanější než zápasy o titul. Tady nejde o vítězství, ale o „holé přežití“. Bookmakeři očekávají opravdu vyrovnaný průběh, jakkoliv o fous větší důvěru mají přece jen týmy, které obhajují extraligový mandát, tedy Litvínov (1,65:1) a Jihlava (1,75:1). Karlovy Vary mají kurz na postup 1,8:1. O trochu větší, ale nikoliv beznadějný, odstup už má Kladno (2,1:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr gratuluje kladenskému spoluhráči Adamu Kubíkovi k prvnímu gólu proti Benátkám nad Jizerou.

Článek

Extraligové týmy vstupují do baráže jako favorité. Ambiciózní Karlovy Vary jsou ovšem v těsném závěsu. A zapomínat nelze ani na tým Jaromíra Jágra.

„Překvapením mezi čtveřicí ucházející se o extraligu je Kladno. V tabulce kurzů na vítěze baráže je na tom nejhůře 5:1, ale dokázalo vyřadit nejlepší tým WSM ligy České Budějovice a navíc do hry zatím výrazněji nezasáhlo největší eso - Jaromír Jágr. O druhé místo mohou Kladenští směle bojovat," dodává Kladnu punc černého koně baráže Miroslav Hora, hokejový bookmaker Tipsportu.

Kurzy na postup z baráže:
TipsportFortuna
Litvínov1,651,62
Jihlava1,751,75
Karlovy Vary1,801,80
Kladno2,102,10

„Celá hokejová rodina by si přála, aby se Jaromír Jágr stihl připravit, do baráže nastoupil a svoji družinu Rytířů dovedl k triumfálnímu návratu mezi elitu. Papírové předpoklady ale mluví jinak a těch, kteří si dosud vsadili na postup Kladna, je opravdu jenom pár," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Jihlava se v extralize etablovala solidně a tabulkové umístění Litvínova rozhodně neodpovídá kvalitě kádru. Karlovy Vary mají mladý energický tým a v bráně Novotného s těžko uvěřitelnou úspěšností. Takže jestli má někdo šanci prorazit, tak Západočeši," dodává Hanák.

Reklama