Hlavní obsah

Poslední Slavia stále tápe a ztrácí kontakt

PRAHA

Mělo to být probuzení jednoho z favoritů. Místo toho hokejisté pražské Slavie proti Pardubicím znovu předvedli, proč jim po jedenácti kolech O2 extraligy patří poslední příčka. Proti silnému soupeři v pátek vedli už 3:0 a mířili za vítězstvím. Pak ale jejich obrana znovu zkolabovala a čtyřikrát ve druhé třetině inkasovala. Po prohře 4:5 mohl kouč Slavie Vladimír Růžička jen zakroutit hlavou.

Článek

Scénář je stále stejný, Slavia inkasuje po zbytečných chybách v obraně, po vstřelené brance nedokáže udržet protivníka chvíli v šachu. "Nám se to nestalo poprvé. Postihlo nás to už ve Znojmě, Litvínově. Už mi připadá, že z toho začínáme mít komplex," citují klubové stránky Vladimíra Růžičku.

Ten se snažil tým probudit změnami v kádru, ty ale zatím nezabraly. Získal lotyšského reprezentačního obránce Jasse, další beky obránce Turoně s Hlavačkou nebo dvojici forvardů Čermák - Rataj. Navíc z kádru vyhodil Tomáše Divíška s Davidem Pojkarem...

Jistá prý navíc není pozice ani gólmanské jedničky Petra Fraňka. "Nemá cenu si nic nalhávat. Vždycky jsem říkal, že Petr chytá dobře, ale schválně se mrkněte, kolik jsme dostali od začátku sezóny gólů. Samozřejmě to není jen otázka brankářů, ale statistiky těch našich o lecčems vypovídají," připomněl mizernou obranu tradičně silného defenzivního týmu jeho kouč. Slavia už inkasovala 45 branek, což je s odstupem nejhorší bilance v souteži. Navíc ji unikají soupeři před ní, na 13. Vsetín ztrácí Slavia dva body, na desáté Karlovy Vary už bodů pět.

Budějovice ukončily neúspěšnou sérii proti Spartě

Lépe se v pátek vedlo Českým Budějovicím, které po patnácti prohrách se Spartou v řadě dokázaly pražského soupeře zdolat. Hattrickem jim výhru 5:2 zařídil Viktor Hübl. "Každá série jednou končí," okomentoval prohru střelec úvodní branky Sparty David Vrbata.

Ve střelecké formě se v pátek předvedl i Róbert Tomík, který vypomáhá před odchodem do zahraničí Zlínu. Ten v Třinci prohrával 0:2, pak ale slovenský kanonýr třemi trefami během devíti minut otočil průběh zápasu. K výhře to ale nestačilo, v prodloužení o vítězství Ocelářů 5:4 rozhodl Tomíkův krajan Roman Tomas. "Už jsem jednou tak rychlý hattrick dal i na Slovensku," zavzpomínal po zápase Tomík.

Extralize nadále kraluje Znojmo, které nedalo šanci Litvínovu. Hrdinou po výhře 4:0 byl brankář Jiří Trvaj, který si připsal premiérové čisté konto v ročníku. "Důležité jsou hlavně tři body," říkal po zápase domácí gólman. Trvaj pro spoluhráče jako odměnu za vychytanou nulu chystá pozvání na oběd. "Ale rozmazlovat je moc nebudu. Zvykli by si na to. Koupím jim pouze meníčko za šedesát korun," cituje ČTK znojemského brankáře.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec