Hlavní obsah

Kučera nabídku trénovat Plzeň přijal bez váhání

Bez velkého přemýšlení kývl trenér Jiří Kučera na nabídku převzít extraligové hokejisty Plzně. Prezident klubu Tomáš Král mu post hlavního kouče nabídl v sobotu večer, bezprostředně po porážce Lasselsbergeru v západočeském derby na ledě Karlových Varů. V prvním zápase Kučera dovedl své svěřence k výhře 5:3 nad Vsetínem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér hokejistů Plzně Jiří Kučera

Článek

"Taková nabídka se neodmítá. Je to hokej a s výměnou musí trenér áčka počítat. Chci v tomhle klubu pracovat, a tak jsem ji přijal," řekl novinářům bývalý skvělý útočník, který se ráno sešel s odvolanou dvojicí trenérů Markem Sýkorou a Radkem Kampfem a probral s nimi nepřesvědčivé výkony v Lasselsbergeru.

"Samozřejmě nechci dělat machra, ale podle mě je to v hlavě. Je to otázka psychiky. Ti kluci na to mají, v kabině je vidět odhodlání, na ledě nás ale sráží psychika. Ta dnes dělá 70 až 80 procent výkonu," uvedl mistr světa z roku 1996. Kučera, který dosud v Plzni vedl dorost, si za svého asistenta vybral dalšího bývalého plzeňského hokejistu Františka Černého.

Čtyřicetiletý kouč by nerad prováděl další změny v kádru. "Nechci hned po příchodu dělat nějaká unáhlená rozhodnutí. Chtěl bych dávat přednost plzeňským hráčům a vytáhnout do sestavy někoho z juniorů," řekl Kučera. V příštích zápasech chce zejména zjednodušit hru týmu. "Hokej jde pořád dopředu, musíme zjednodušit naši hru. Člověk si soupeře nemůže vybírat, každý zápas je pro nás důležitý. Naším cílem zůstává postup do play-off," řekl bývalý dlouholetý reprezentant

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice