Hlavní obsah

Hradec zjistil, jak je důležité mít Pavlíky

Martin KézrSport.czPrávo

Ještě není konec, hokejisté hradeckého Mountfieldu odvrátili v semifinálové série play off hokejové extraligy i druhý třinecký mečbol a výhrou 3:2 v prodloužení vynutili si nedělní šestý zápas na ledě Ocelářů. Domácí zjistili, jak je důležité mít v sestavě Pavlíky. Obránce Filip Pavlík pět vteřin před koncem základní hrací doby zachránil Hradec ve hře, když při nerozhodném stavu 3:3 zaskočil za překonaného brankáře Rybára a Krajíčkem vypálený puk doslova z brankové čáry zametl do bezpečí. „Utekli jsme doslova hrobníkovi z lopatky, neměl jsem jinou možnost, než se po kotouči vrhnout a zkusit ho odpálit," popisoval 26letý bek, jenž v juniorce oblékal třinecký dres.

Foto: David Taneček, ČTK

Autor gólu v prodloužení Radovan Pavlík (druhý zleva) z Hradce Králové oslavuje výhru nad Třincem.

Článek
Fotogalerie

Přes Litvínov, kde před třemi lety získal titul, se Filip Pavlík dostal až do Hradce Králové, tam jsou mu teď všichni vděční. „Až se nám všem na střídačce zastavil dech. Jen jsem zakoulel očima a řekl si sakra, mohlo být po sezóně," přiznal jmenovec, dvacetiletý útočník Radovan Pavlík, jenž se v čase 65:59 min. postaral o hradecké vítězství. „Byl to neskutečný pocit, když exploduje nadšením plný zimák, kde hraju odmalička," svěřoval se autor rozhodujícího gólu. „Oba jsme svému příjmení udělali čest," smál se Filip Pavlík.

„Důležitější trefu jsem v kariéře nedal. Lukáš Cingel na mě křiknul, ať jedu mezi kruhy, že mi to tam pošle," popisoval Radovan Pavlík, jenž odehrál sotva 11 minut v utkání. „Kluci mi říkají, že jsem takový jejich žolík, snažím se odvést poctivou práci pro tým. Mám pocit, že nejlepší hokej hrajeme s nožem na krku," vykládal mladý útočník.

Třinec je stále o krok blíž postupu, ale dvě porážky za sebou už trochu nahlodávají jeho sebevědomí. Naopak Hradec Králové se nyní upíná k tomu, že by jako první v extraligové historii mohl otočit série ze stavu 0:3 na zápasy. „Zatím jsme ale jen v polovině cesty, nejbližší cíl je pokusit se uspět v neděli také v Třinci a vrátit sérii na ten rozhodující zápas zpátky do Hradce," řekl mladší z Pavlíků. „Teď si prostě věříme, že ten historický můžeme dokázat, ale musíme dál hrát odhodlaní a s velikánskou pokorou," mínil jmenovec Filip.

Reklama

Související témata: