Hlavní obsah

Hniličku zlobil Hlinka, ale potěšila ho disciplína týmu

PRAHA

Hlavním hrdinou atraktivního zápasu mezi obhájcem extraligového titulu Spartou a vítězem základní části minulého ročníku z Liberce byl hostující muž s brankářskou maskou, Milan Hnilička. Ten zná led v T-Mobile Aréně velmi dobře ze svého dvouletého působení v dresu holešovického týmu. "Bylo to hodně těžké. Ze začátku tam měl Jarda Hlinka několik hezkých situací a při nás stálo štěstí, že to tam několikrát nespadlo," řekl Hnilička novinářům po zápase.

Foto: HC Bílí Tygři

Milan Hnilička.

Článek

Jako jeden z klíčových okamžiků utkání viděl přesilovku Sparty pět na tři. "To jsou situace, které rozhodují zápasy. Já si myslím, že tentokrát rozhodlo především to, že jsme měli takovou větší vůli po vítězství. A to jak jsme byli často v oslabení, dokázali to ubránit a odráželi ty jejich útoky, to nás hodně posílilo. Potom jsme dali gól a v tom momentu se to zlomilo," uvedl reprezentační gólman.

Z prvního vítězného utkání Liberce na cizích kluzištích v této sezóně měli hosté pochopitelnou radost. "Oslava byla stejná jako v předchozích případech, i když venku jsme si toho pravda zatím moc neužili. Ale slavení je jedna z věcí, která nám jde opravdu dobře," uvedl s nadsázkou.

Nejlepší sestava 12. kola hokejové extraligy podle redakce Sport.cz:
Hnilička (Liberec) - M. Hamrlík (Zlín), Cartelli (Plzeň) - , R. Erat (Znojmo), Leška (Zlín-2), Kudrna (Třinec).

Český reprezentant také ocenil zodpovědnější přístup celého týmu. "Já si myslím, že disciplína je hlavní důvod toho úspěchu. Taky taková ta vůle a přece jen i drobet nějakého toho štěstí. Pár solidních utkání už jsme odehráli, ale měli jsme průměr jednoho vstřeleného gólu v zápasech venku. Dneska jsme dali tři a když ne všechno, tak hodně věcí šlo naší cestou."

Sparta ve třetí části hry chvilku vypadala, že po Hanzlíkově gólu nabírá dech a chystá se na jeden ze svých dalších obratů. "Přiznávám, že jsem měl obavy. Sparta proti nám dotáhla tříbrankový náskok již v přípravě, takže jsem věděl, že v jejím týmu síla směrem dopředu je. Ale je to věc, nad kterou nelze moc dlouho přemýšlet. Je potřeba se udržet v tempu, nechat to osudu a snažit se zabránit co nejvíce gólům," podělil se o své myšlenky po sparťanském snížení.

Rameno zatím drží

Největší starosti měl Hnilička při šancích Jaroslava Hlinky a především ta z 10. minuty utkání patřila do kategorie vyložených. "Ani nevím, jak jsem to chytil a jen jsem se divil, že nedal gól. Já jsem se jen roztáhl, protože mě natáhnul úplně do strany a nic jsem necítil. Jen mi říkali, že mě to trefilo do betonu, ale opravdu nevím," řekl upřímně.

Opora v liberecké brance nabírá čím dál lepší formu a na její herní pohodě je vidět i zlepšení stavu zraněného ramena. "Cítím se dobře, to je pravda. Já jsem teď především rád, že mi drží to rameno, díky čemuž můžu uvolněně hrát a je i příjemné zjištění, že mě to občas trefí," dodal s úsměvem Hnilička.

Reklama