Hlavní obsah

Baráž je pořádně zamotaná! Kladno uspělo, lídra a poslední tým dělí jen dva body

Praha

Baráž o hokejovou extraligu je po odehrání první poloviny pořádně zamotaná a vyrovnaná. V šestém kole totiž Kladno vyhrálo v Litvínově 2:1, navlas stejným výsledkem uspěly i Karlovy Vary v Jihlavě. Dukla sice s deseti body dál zůstává na čele, jen o bod zpět už jsou ale druhá Energie a třetí Rytří, kteří opustili poslední místo. Na to spadla Verva, od prvního místa ji však dělí pouhé dva body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr udílí na kladenské střídačce pokyny Martinu Kautovi. Vlevo David Tůma.

Článek
Fotogalerie

Kladno se v baráži na třetí pokus dočkalo venkovního triumfu, když uspělo 2:1 v Litvínově. Rytíři šli v první třetině zásluhou Davida Tůmy do vedení, jenže hned za 27 sedm vteřin srovnal František Lukeš. Vyrovnaný stav vydržel až do 54. minuty, kdy Středočechům vystřelil tři body Adam Kubík.

Dech jako by po povedeném vstupu do baráže docházel Jihlavě. V pátek Dukla prohrála v Kladně, o dva dny později vyšla bodově naprázdno i doma proti Karlovým Varům, kterým podlehla 1:2. Všechny branky padly už v první třetině; Flek s Plutnarem zajistili Energii dvoubrankový náskok, Jihlava už jen korigovala trefou Diviše ve dvojnásobné přesilovce.

Baráž o hokejovou extraligu - 6.kolo
Litvínov - Kladno 1:2
Branky: 17. F. Lukeš - 16. D. Tůma, 54. Kubík.
Jihlava - Karlovy Vary 1:2
Branky: 18. Diviš - 8. Flek, 17. Plutnar.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Litvínov 12 27 : 27 20
2 Karlovy Vary 12 30 : 24 20
3 Jihlava 12 29 : 25 19
4 Kladno 12 17 : 27 13

Reklama