Hlavní obsah

On-line: 13. kolo hokejové O2 extraligy

Hokejisté pražské Slavie se pokusí přerušit sérii sedmi porážek za sebou v úterý proti Vítkovicím, které z posledních jedenácti vzájemných duelů vytěžily jediný bod. Úřadující vicemistr bude doufat, že se proti oblíbenému soupeři chytí a s koncem první čtvrtiny soutěže opustí poslední místo v tabulce. Právě duel s Vítkovicemi může naznačit, zda nedojde ke změně na lavičce Slavie.

Foto: čtk

Hráči Slavie Praha Jaroslav Bednář (vlevo) a Petr Kadlec.

Článek

Spolumajitel, generální manažer i trenér v jedné osobě Vladimír Růžička naznačil, že se v této otázce rozhodne nejpozději po čtvrteční předehrávce 14. kola s Plzní. "Musí to zlomit hráči na ledě, nikdo nám z této situace nepomůže," zopakoval již poněkolikáté Růžička. V brance Slavie se prý stejně jako v neděli v Kladně objeví Fin Taskinen. "Chceme nechat Petra Fraňka ještě psychicky odpočinout," podotkl kouč.

Liberec se v neděli poprvé dočkal na Spartě plného bodového zisku venku a v domácí Tipsport Aréně, kde vyhrál všech šest zápasů, přivítá Plzeň.  Mimo hru jsou nemocný Jiruš a zraněný Vaic, nejistý je i start Šachla. Západočeši nastoupí podruhé pod vedením nové trenérské dvojice Jiří Kučera a František Černý a budou se snažit rozšířit svůj dosavadní pouze tříbodový zisk z kluzišť soupeřů. Mimo hru je jen dlouhodobě zraněný Kracík.

Znojmo se po pěti výhrách za sebou vyhřívá na čele tabulky a hostí Karlovy Vary, které z pěti zápasů na ledě soupeře vyhráli jediné v prodloužení na Slavii. Celkově získali Západočeši venku jen tři body. Karlovy Vary v neděli poprvé v sezóně nebodovaly doma, když prohrály s Třincem, a chtějí ztrátu nahradit.

Valašsko se chystá na derby

Třinec se veze na vlně euforie, kterou do týmu vnesla šestizápasová série vítězství. Oceláři se nyní už zblízka dívají na první místo a teoreticky by jej mohli obsadit v případě úterního úspěchu proti Spartě. Sparta prohrála dva poslední zápasy a ráda by získala zpět ztracené body ve Werk Areně.

Vsetín už čtyři utkání nebodoval a před prestižní bitvou se Zlínem má i zdravotní problémy v kádru. Několik hráčů se potýká s virózou. Zlín si uvědomuje, že náboj valašského derby smazává rozdíly mezi druhým a předposledním týmem tabulky. "Za mého působení ve Zlíně nebylo ani jedno derby snadnou záležitostí. Byl jsem překvapen, jaký náboj mají tyto zápasy a hlavně jak prestižní jsou tyto souboje pro Vsetín," podotkl trenét Zlína Ernest Bokroš.

Pardubice narazí na odpočatý Litvínov

Litvínov hrál naposledy v pátek, protože zápas ve Vítkovicích předehrál již ve středu. Před úterním duelem s Pardubicemi tam měli Severočeši delší čas na přípravu. Na domácím ledě se Chemopetrol pokusí vylepšit produktivitu, protože v minulých dvou zápasech venku vstřelil jedinou branku. Pardubice sice v pátek otočily téměř ztracený zápas na Slavii, ale v neděli jim podobně sebralo doma všechny body Znojmo. Na marodce Moelleru jsou útočníci Blažek, Cetkovský a Mrázek.

České Budějovice vytěžily z pěti uplynulých duelů jen čtyři body a postupně se propadly z vedoucí na pátou pozici. Proti Kladnu budou chtít Jihočeši navázat na poměrně úspěšnou bilanci doma, kde Mountfield vyhrál pět ze šesti zápasů. Jediné zaváhání před vlastním publikem proti Vítkovicím nahradil příznivcům v dalším duelu výhrou nad mistrovskou Spartou. Kladno dvakrát vyhrálo doma a chce už bodovat i na hřištích soupeřů, kde v minulých třech zápasech získalo jediný bod. Naposledy za Rabat nastoupí obránce Libor Procházka, který potom zamíří do švédské Skelleftey.

13. kolo hokejové extraligy:
17:00Třinec - Sparta Prahaon-line
...-...Vsetín - Zlínon-line
17:30Litvínov - Pardubiceon-line
...-...Č. Budějovice - Kladnoon-line
...-...Znojmo - Karlovy Varyon-line
18:30Liberec - Plzeňon-line
19:00Slavia Praha - Vítkoviceon-line

Reklama

Související témata: