Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí útočník Pivko

Hokejisty extraligových Pardubic posílí útočník Libor Pivko. Odchovanec Nového Jičína působil uplynulé tři sezóny v zámoří, letos se ale neprosadil do kádru Pittsburghu a rozhodl se pro návrat do Evropy. Podle informací oficiálního internetového serveru Moelleru se Pivko dohodl se zástupci klubu na spolupráci a poprvé v novém dresu se představí v pátek ve Vsetíně.

Foto: http://www.milwaukeeadmirals.com

Libor Pivko v dresu Milwaukee Admirals.

Článek

"Už před sezónou jsem říkal, že bychom rádi získali posilu do ofenzivy. Libora Pivka si trenér Miloš Říha přál, jsem proto velice rád, že se nám podařilo jej získat," uvedl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý na klubovém webu. Východočeši podle jeho slov již získali i souhlas Pittsburghu, se kterým juniorský mistr světa z roku 2000 před sezónou podepsal dvoucestnou smlouvu.

Šestadvacetiletý hráč se z USA vrátil minulý týden poté, co se neprosadil v kempu do hlavního týmu Tučňáků. Pardubičtí jeho příchod vítají i s ohledem na početnou marodku, která ambiciózní klub momentálně trápí. Zranění jsou Tomáš Blažek, Jiří Cetkovský, František Mrázek a problémy má i Dušan Andrašovský. "Miloš Říha už nemá v sestavě kam moc sáhnout. Liborův příchod v této pro nás docela nesnadné době vítáme," podotkl Kusý. V NHL si Pivko zahrál jen jednou

Generální manažer také přiznal, že Pardubice se vzhledem k marodce snažily získat i další hráče. Oslovily například slovenského reprezentanta Romana Kukumberga, který předčasně skončil v ruském Nižněkamsku. Ten ale nakonec zamířil do bratislavského Slovanu. "Hledali jsme dostupné hráče. Libor nám určitě zvýší konkurenci v ofenzivních řadách," řekl Kusý.

Pivko, který před svých odchodem do zámoří nastoupil i za reprezentaci, působil za Atlantikem prakticky výhradně v nižší AHL. V průběhu tří sezón dostal pouze jedenkrát šanci zahrát si za Nashville v NHL. Na farmě v Milwaukee odehrál včetně play-off 231 utkání, ve kterých nasbíral 143 bodů za 38 branek a 105 asistencí. V roce 2004 s týmem vyhrál Calder Cup. V české nejvyšší soutěži oblékal dres Havířova a Zlína.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice