Hlavní obsah

Dramatické valašské derby rozhodl vsetínský Davídek

VSETÍN

Hokejisté Vsetína vyhráli v pořadí 62. extraligové valašské derby, které mělo hodně divoký průběh. Domácí si na Lapači nejprve těžce vypracovali tříbrankové vedení, o které na přelomu druhé a třetí třetiny v rozmezí čtyř minut přišli. O vítěznou trefu Vsetína se postaral Martin Davídek, pro něhož to byla premiérová branka v nejvyšší soutěži.

Článek

První výhodu přesilové hry měli hosté, Štefla však prakticky neohrozili. Vsetín následně vycítil příležitost a při každé příležitosti se tlačil do útoku. Domácí naopak hned první přesilovou hru přetavili ve vedoucí gól, když se trefil Demel. Vsetínu narostla křídla a byl nebezpečnější. Druhou trefu si nechal na hru v oslabení. Po chybě Marušáka se do brejku dva na jednoho dostali Demel se Stantienem, který se štěstím dopravil puk za záda bezmocného Čecha.

V prostřední části hosté zlepšili pohyb, ovšem největší šanci spálil Tomík, když jeho pokus mířil nad branku. Udeřilo tak opět na druhé straně. Přečíslení dva na jednoho ukázkově zakončil Berzins. Zdálo se, že domácí mají zápas pod kontrolou, ovšem v závěru druhé třetiny propadli. Nejprve v přesilové hře dorazil Marušákův pokus do sítě Tomík, aby pro změnu v oslabení ujel Leška a ač tísněn střelou od modré našel skulinku mezi Šteflovými betony.

Také ve vyrovnávací trefě Zlína měl prsty centr první formace. Odvážně zatáhl puk do třetiny a krásnou přihrávkou vybídl ke skórování reprezentanta Ivana Rachůnka. Vsetín byl v šoku. Rázem si nedokázal ani pořádně přihrát, natož vymyslet kloudnou akci. Hosté však soupeřova kolapsu nedokázali využít. Naopak v 50. minutě po chybě zlínského obránce Loučky se puk dostal k nikým neatakovanému Davídkovi, jenž střelou mezi betony dosáhl premiérové trefy v extralize a strhl vedení zpět na stranu domácích.

V závěru se hosté snažili vykřesat naději v podobě prodloužení, ale největší příležitost k vyrovnání spálil v 58. minutě Pšurný. Zlín se díky aktivní hře soupeře ani nedostal ke hře bez brankáře.

Vsetínská hokejová - Hamé Zlín 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Demel (Hrabal), 18. Stantien (Demel), 34. Berzinš (Rob), 50. Davídek - 37. Tomík (Marušák), 40. Leška, 41. Rachůnek (Leška). Rozhodčí: Turčan - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 3820.
Vsetín: Štefl - Kučný, Hrabal, Galvinš, Ostrčil, Bolf, Brincko - D. Květoň, Stantien, Demel - Davídek, Berzinš, Rob - Dubec, Sakrajda, Sabol - Grill. Trenéři: Vlach a Kopřiva.
Zlín: J. Čech - Hamrlík, Lučka, Nosek, Zubíček, Marušák, L. Galvas, Horáček - Melenovský, Leška, Tomík - Kristek, M. Čech, Rachůnek - Mokrejš, Kašpařík, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice