Hlavní obsah

Výhra Sparty těší Hlaváče víc než tři góly

TŘINEC

Třemi góly se hokejista Jan Hlaváč zasloužil o drtivé vítězství Sparty v Třinci. Hattrick přitom završil až devětadvacet sekund před koncem, kdy kanonýr zápasu svou trefou symbolicky zpečetil výhru 9:2. "Na osobní statistiky nějak nehledím. Potřebovali jsme po dvou porážkách vyhrát a jsem rád, že jsem tomu sám nějak pomohl," řekl Hlaváč po utkání novinářům.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník hokejové Sparty Jan Hlaváč.

Článek

Třetí branky se nakonec málem nedočkal. Necelé dvě minuty před koncem se totiž za třineckou brankou srazil s hlavním rozhodčím Martinem Smetákem a z ledu se zvedl s bolestivou grimasou. Pak ale zůstal a vzápětí dokončil parádní přesilovkovou kombinaci. "Díval jsem se do rohu a rozhodčí taky, navzájem jsme se přehlídli," vysvětlil Hlaváč, který pak po sudím hodil několik ostrých pohledů. "Pak jsme si to vyříkali," tvrdil.

Nejlepší sestava 13. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Turek (Č. Budějovice-2) - Stehlík (Sparta), Šlégr (Litvínov) - Hlaváč (Sparta-2), J. Hlinka (Sparta-3), Hruška (Slavia).
Číslovka v závorce značí počet účastí hráče v sestavě kola.

Sparta prý základ úspěchu položila dobrou hrou ve středním pásmu. "Věděli jsme, že Třinec dobře útočí a dává hodně gólů. Ale přichystali jsme se na to a počkali si na ně ve středním pásmu. To bylo rozhodující," doplnil Hlaváč, který dvakrát těžil z přihrávky nejproduktivnějšího hráče extraligy Jaroslava Hlinky. Ten si díky čtyřem asistencím polepšil na 21 bodů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín