Hlavní obsah

Dopita přiznal, že neovládl po vyloučení své emoce

ZNOJMO

Tryskající emoce neovládla zkušená znojemská opora Jiří Dopita, který si ve 37. minutě utkání vysloužil po dvouminutovém trestu vyloučení až do konce zápasu. Příčinou byl moment po střetu Dopity s karlovarským útočníkem Milanem Procházkou, který po nárazu na mantinel musel na doporučení znojemského lékaře odjel na vyšetření do nemocnice. Procházka si poranil krční obratle.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita (uprostřed) v dresu Znojma.

Článek

"Snažil jsem se Procházkovi jednou rukou vypíchnout kotouč. Soupeř zakopl a spadl na mantinel bez mého přičinění. Proto mě vyloučení vytočilo, divil se mu i zraněný Procházka," řekl po utkání Dopita, jenž přiznal, že vypustil zbytečně emoce.

"Více kontaktním sportem než hokej se už stává basketbal. Často už nevíme, jak máme v osobních soubojích hrát. Já osobně už raději do soubojů u mantinelu příliš nechodím. Mrzí mě, že jsem oslabil tým," dodal Dopita. Od sudího Františka Rejthara inkasoval za nesportovní chování desetiminutový trest, při pokračujících emocích pak byl vyloučen do konce zápasu.

Pucher: Třeba začneme další sérii

První prohra na domácím ledě znojemské hokejisty zklamala. "Nehráli jsme od začátku to, co jsme si řekli. Chyběla nám myšlenka i agresivita. Nedá se říci, že by nás svazoval pocit, že jsme na prvním místě v tabulce. Spíše se dostavil výkyv. Jedna série skončila, ale není důvod, abychom začali v dalším kole novou sérii," poznamenal po utkání kapitán Znojma Peter Pucher.

Trenéři Znojma se pokoušeli oživit výkon svých svěřenců i tahy v sestavě. Od poloviny zápasu hrál v prvním útoku Kucharczyk a na jeho místo šel do třetího Svoboda. "Tento tah se nám osvědčil v minulém kole v Pardubicích, kdy se podařilo otočit výsledek. Proto jsme jej vyzkoušeli znovu. Tentokrát ale nevyšel," řekl asistent znojemského trenéra Jan Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články