Hlavní obsah

Šlégr oslavil výhru a gól na čtyřkolce

LITVÍNOV

Povedenou premiéru na domácím ledě prožil v letošní sezóně hokejové extraligy litvínovský obránce Jiří Šlégr. Pětatřicetiletý držitel zlatého hattricku za vítězství na olympijských hrách, mistrovství světa i ve Stanleyově poháru nastoupil již ve Znojmě a na ledě Vítkovic, ale teprve v úterý se dočkal výhry. Vysoké vítězství 7:3 nad Pardubicemi ozdobil i vlastní brankou.

Článek

"Jsem rád, že jsem se trefil, i když na druhou stranu po dvou prohraných zápasech na Moravě jsou pro nás hlavně důležité tři body," řekl po utkání novinářům Šlégr, který se dával dohromady po operaci ploténky. Navrátilec z Bostonu doufá, že by teď mohla začít úspěšnější série žluto-černých.

Radost z vítězství i svého premiérového gólu po návratu z NHL robustní bek oslavil netradičně. Jízdou po ledě na motorové čtyřkolce, při níž mu asistoval bývalý litvínovský obránce, čerstvý osmdesátník Zdeněk Nikodým. "To už byla jenom taková třešnička na dortu," uvedl Šlégr. "Jo, bylo to moc fajn, i když v jednu chvíli jsem si myslel, že to neubrzdí. Ale zvládnul to," pochvaloval si závěrečnou show Nikodým.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice