Hlavní obsah

Karlovy Vary slaví návrat do extraligy! Jágrovo Kladno je mimo hru

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů se opět po roce vracejí do extraligy. Rozhodl o tom získaný bod na domácím ledě za porážku s Litvínovem 0:1 v prodloužení v předposledním barážovém kole. Ze hry o postup je po domácí prohře s Jihlavou 1:2 Kladno, které před posledním kolem ztrácí na druhý Litvínov čtyři body.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Karlovarští hráči se radují ze zisku jednoho bodu, který potřebovali k postupu do extraligy.

Článek
Fotogalerie

Záchranu má ve svých rukou před nedělním závěrem prolínací soutěže Litvínov, který bude hostit již jistě nepostupující Kladno. Jihlava ztrácí na druhé Severočechy jeden bod a na svém stadiónu přivítá už postoupivší Karlovy Vary.

Výsledek v západočeských lázních hrál do karet oběma týmům, již před utkáním jej hodně tipovali sázkaři a zápas se nakonec odehrával podle předpokládaného scénáře. Až do 47. minuty se hrálo bez vyloučení, diváci viděli minimum šancí na obou stranách.

Zpestřením byla jen přesná trefa domácího Kohouta z poloviny zápasu, která však kvůli hraní vysokou holí nebyla jako gól uznána. Po vypršení šedesáté minuty za bezbrankového stavu začali domácí slavit postup, Litvínov pak vybojoval kýžený bod navíc v prodloužení díky přesilovkové trefě Mikúše.

Kladenští hokejisté si před vlastními fanoušky proti Jihlavě postupovou naději neudrželi. Na branku Anděla z úvodní třetiny sice dokázal odpovědět v prostřední části svojí premiérovou trefou v kladenském dresu obránce Lenďák, ale v 57. minutě nakonec zpečetil osud Rytířů vítěznou brankou hostů Diviš.

Fanoušci se ani tentokrát nedočkali startu Jaromíra Jágra, který sice už ve čtvrtek trénoval, ale v pátek opět jen udílel rady na střídačce.

Baráž hokejové Tipsport extraligy
Kladno - Jihlava 1:2
Branky: 21. Lenďák - 15. Anděl, 57. Diviš
Karlovy Vary - Litvínov 0:1 v prodloužení
Branka: 63. Mikúš
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Litvínov 12 27 : 27 20
2 Karlovy Vary 12 30 : 24 20
3 Jihlava 12 29 : 25 19
4 Kladno 12 17 : 27 13

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články