Hlavní obsah

On-line: 14. kolo hokejové O2 extraligy

Souboj vedoucího Znojma s mistrovskou Spartou bude hlavním šlágrem 14. kola hokejové extraligy, které je netradičně roztažené do tří dnů. Druhou čtvrtinu soutěže zahájila čtvrteční předehrávka Slavie s Plzní, v pátek se hraje dalších pět duelů a kolo uzavře sobotní souboj Litvínova a Kladna.

Článek

Nejatraktivnější utkání se hraje v Hostan Areně, kde se poměří znojemská nejlepší obrana soutěže s druhým nejlepším útokem soutěže v podání Sparty. Vedoucí tým extraligy ztratil v úterním utkání s Karlovými Vary domácí neporazitelnost. "Neděláme z toho žádnou tragédii, stejně jako vítězství patří k hokeji i prohry. Sparta má ale vynikající kádr a její vysoké vítězství v Třinci ji staví do role favorita," uvedl trenér Znojma Miloslav Hořava, jenž už bude mít k dispozici kompletní kádr.

Sparta si po dvou porážkách spravila chuť v Třinci a v nastoleném trendu chce pokračovat i ve Znojmě. Do sestavy by se měli vrátit Kratěna a Štrba, chybět ale budou Podlešák s Langhammerem. "Znojemská defenziva je vynikající, my máme zase ofenzivně laděné mužstvo. Pro diváky to bude zajímavé utkání," řekl asistent trenéra Marian Jelínek. Pražané jsou si také vědomi, že Orli se jim budou chtít pomstít za vyřazení v semifinále play-off minulého ročníku extraligy.

Budějovice Třinci nesedí

České Budějovice čeká druhé domácí utkání za sebou a proti Třinci se budou snažit navázat na předešlé výsledky. Celkem v sedmi zápasech získali šestnáct bodů, lepší bilanci má pouze Liberec. Třinec se oklepává ze sparťanské lekce. Trenér Jiří Juřík však věří, že devět obdržených gólů nezanechá následky na týmové psychice. "Hodili jsme to za hlavu, zápas nám prostě vůbec nevyšel. Pokusíme se to odčinit, ale Budějovice jsou pro nás momentálně asi nejnepříjemnější soupeř. Jejich hokej nám nesedí, k tomu skvělý Turek v brance, který nás vždycky vychytá. Ale nic netrvá věčně," hecuje hráče třinecký kouč.

V Karlových Varech jsou spokojeni, že se jim podařilo splnit plán pro první čtvrtinu soutěže - zisk dvaceti bodů. Domácí budou proti Liberci postrádat zraněné Mensatora, Krafta a Tvrdka, nejistý je start Košťála a Procházky. "Vary jsou v euforii a daří se jim. Jde o tým, který hodně bruslí a bojuje. My budeme vycházet z našeho výkonu na Spartě, kde jsme se prezentovali dobrou obranou, hráli disciplinovaně, a od toho se chceme odpíchnout," řekl odhodlaně trenér Josef Paleček, který postrádá Jiruše, Vaice a Tomajka.

Vítkovicím se doma proti Zlínu daří

V soubojích Vítkovic a Zlína je v poslední době velkou výhodou domácí prostředí: Ostravané v něm od ledna 2001 v řádné hrací době ztratili jen jediný zápas. Tuto bilanci chtějí podpořit další výhrou, ale Vítkovické stále straší špatné začátky zápasů. Zlín má zase starosti s početnou marodkou. Chybět budou Vosátko, Okál, Kovář a brankář Murín, nejistý je i start Kašpaříka. Své působení ve Zlíně ukončil obránce Sekeráš, kterého ale nahradí Novotný. Minimálně ještě v pátek nastoupí útočník Tomík, jenž míří stejně jako Sekeráš do švédského Malmö.

Vsetín se povzbudil prestižním vítězstvím nad Zlínem a stejný výkon touží předvést i proti Pardubicím. "Kluci mají ohromnou chuť, podařený zápas se Zlínem byl velkou vzpruhou. Soupeř si ale po vysoké prohře v Litvínově přijede spravit chuť," řekl asistent trenéra Břetislav Kopřiva. Východočechům budou chybět Lašák, Mrázek, Cetkovský, Blažek, Píša a nejistý je start Sýkory a Snopka. "Přesto musíme uspět. Naše předešlé vysoké vítězství však nebereme v potaz. Vsetín se od té doby hodně zlepšil a hlavně doma je nebezpečný," řekl kouč Moelleru Miloš Říha.

Hokejová O2 extraliga - 14. kolo:
Čtvrtek:Slavia Praha - Plzeň 2:3on-line
17:00Vsetín - Pardubiceon-line
17:00Vítkovice - Zlínon-line
17:30Znojmo - Sparta Prahaon-line
17:30České Budějovice - Třinecon-line
18:00Karlovy Vary - Liberecon-line
Sobota:Litvínov - Kladnoon-line

Reklama