Hlavní obsah

Slavia zabrala a otočila utkání v Karlových Varech

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v nedělním utkání 15. kola extraligy na ledě Karlových Varů 4:2 a na posledním místě tabulky ztrácejí na třináctý Vsetín už jen bod. Tým Vladimíra Růžičky ve snaze o odpoutání ze dna tabulky vyhrál druhý z uplynulých tří zápasů a zároveň oplatil Západočechům prohru v prodloužení ze Sazka Areny.

Článek

Domácím před duelem vypadl ze sestavy zkušený obránce Řezníček a trenér Venera se tak rozhodl pro hru na tři pětky. Hned v osmé vteřině vyzkoušel pozornost brankáře hostů Fraňka Kumstát, ale neuspěl. Hosté v úvodních deseti minutách důsledně forčekovali a poněkud zaskočeným domácím dělalo potíže založit kloudnou akci již od obranného pásma.

Na začátku 13. minuty překonal brankáře Sáblíka v přesilovce po Tomicově přihrávce Hruška a otevřel tak brankový účet zápasu. Ve stejné minutě však dostali výhodu přesilovky i domácí a na její využití jim stačilo 21 vteřin. Napodruhé byl proti Fraňkovi úspěšný Machulda. Na začátku 17. minuty střílel z těžkého úhlu karlovarský Skladaný a padající brankář Franěk skončil i s pukem v brance. Sudí Husička po konzultaci s videorozhodčím gól uznal.

Ačkoli ve druhé třetině hráli karlovarští dvakrát více než minutovou přesilovku pět na tři, vyhrála tuto část Slavia. Před polovinou utkání měla domácí Energie více než minutovou dvojnásobnou výhodu, uzamkla Slavii před její brankou, ale hosté se ubránili. Hned ve 32. minutě Bednář po Vlasákově přihrávce zblízka pohotově vyrovnal. Hosté měli mezi 25. a 38. minutou šest vyloučených za sebou, ovšem domácí ve 38. minutě nevyužili ani další přesilovku pět na tři, která tentokrát trvala minutu a čtvrt.

Do 50. minuty měli optickou převahu domácí, ale stav se neměnil. Poté hrála Slavia přesilovku a půl minuty před jejím vypršením se radovala z Ratajovy vítězné trefy. Dvě minuty před koncem byl vyloučen slávista Kolařík na pět minut plus do konce utkání za zasáhnutí Dobroně do obličeje, a protože dostal trest ve hře, automaticky vynechá páteční zápas se Zlínem. Po Žižkově gólu 53 vteřin před koncem se však naděje domácích na alespoň jednobodový zisk definitivně rozplynuly.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Machulda (Dobroň), 17. Skladaný (Ustrnul) - 13. D. Hruška (Tomica), 32. Bednář (Vlasák), 51. Rataj (Hlavačka), 60. Žižka (Čermák). Rozhodčí: Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 7:11, navíc Kolařík (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3180.
Karlovy Vary: Sáblík - Mudroch, Duben, Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Pech, Skladaný - Machulda, Milan Procházka, Chrenko. Trenér: Venera, Baďouček a Kněžický.
Slavia Praha: Franěk - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Turoň, Graňák - D. Hruška, Beránek, Tomica - Čermák, Rataj, Sup - Bednář, Vlasák, Sobotka - Dlouhý, Červenka, Doležal. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata: