Hlavní obsah

Hokejoví útočníci Hudáček s Lencem se upsali Liberci

Dvě velké posily získali hokejisté Liberce. Dres Bílých Tygrů bude oblékat slovenský forvard Libor Hudáček a Severočeši zároveň potvrdili příchod Radana Lence z Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc (vpravo) se upsal Liberci.

Článek

Sedmadvacetiletý Hudáček, dlouholetá opora reprezentace, s níž dobyl na mistrovství světa 2012 stříbro, působil poslední tři roky ve švédské lize. Po šesti sezonách strávených převážně ve Slovanu Bratislava odešel před třemi lety do Örebro a letos v lednu na hostování do Färjestadu.

V 38 duelech základní části si připsal 17 bodů (6+11). "Libor Hudáček je velmi kvalitní a zkušený hráč, který zacelí mezeru po odchodu Martina Bakoše nebo Tomáše Filippiho. Je to hodně kreativní centr. Slibuji si od něj zvýšení naší produktivity v zakončení," uvedl hlavní trenér a ředitel sportovního úseku Filip Pešán.

Lencův přesun pod Ještěd prozradil už před týdnem sportovní manažer Bruslařského klubu Jaromír Látal. Ačkoliv mladoboleslavský odchovanec dostal nabídku nové smlouvy, zvolil odchod k velkému rivalovi.

Šestadvacetiletý Lenc patřil v posledních letech k oporám Mladé Boleslavi a předloni jí pomohl k premiérové účasti v semifinále. Má i deset reprezentačních startů. Během uplynulé sezóny nevynechal žádný z 52 zápasů základní části a připsal si 20 bodů (10+10). Ve skupině o umístění přidal za tři starty gól a dvě nahrávky.

"Radan Lenc má podle mého názoru neskutečný charakter a já chci sestavovat mužstvo s charakterem. Je to bojovný typ hráče s velmi dobrým bruslením a také zakončením. Myslím si, že v naší organizaci a v našem systému hry jeho kariéra ještě více rozkvete a do budoucna o něm hodně uslyšíme," prohlásil Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice