Hlavní obsah

Hokejový Zlín potvrdil příchod Hermana, ze zámoří se vrací Werbik

Vedení extraligového Zlína potvrdilo příchod hokejového útočníka Jakuba Hermana z Olomouce. Do kádru Beranů se ze zámoří vrací dvacetiletý odchovanec Nicolas Werbik, stálým členem kádru by měl být i další útočník Jakub Šlahař, který dosud působil v prvoligovém Přerově, ale za Zlín v aktuální sezóně odehrál sedm zápasů.

Foto: Sport.cz

Jakub Herman se stal posilou Zlína.

Článek

"Sázíme na zdejší odchovance a věříme, že potvrdí svou kvalitu. Počítáme s tím, že v brzké době potvrdíme jméno jednoho velmi kvalitního forvarda z extraligy," uvedl sportovní manažer klubu Jiří Šolc.

Zlín chce stejně jako před rokem v létě vyzkoušet posily ze zahraničí. "Pozveme na zkoušku dva až tři zahraniční útočníky. Může se jednat i o účastníky letošního mistrovství světa v Dánsku. Loňský model s Ralfsem Freibergsem se nám velmi osvědčil a hodláme v něm pokračovat," uvedl Šolc.

Webrik i Šlahař jsou zlínskými odchovanci, v klubu v minulosti působil i Herman, který má za sebou vcelku vydařenou sezónu v Olomouci. Ve 48 zápasech včetně play off dal deset branek a nasbíral 12 asistencí.

"V případě Kuby Hermana to byla logická volba. Víme, jaké má kvality a v zápasech s námi se prosazoval střelecky. Jedná se o konstruktivního útočníka a věřím, že nám zapadne do skladby mužstva," uvedl trenér Robert Svoboda. Doufá, že se prosadí i Werbik a Šlahař.

"Nicolase znám z juniorky, má velmi dobré tělesné parametry, je to pravák a střelec. Uvidíme, jak se prosadí v seniorské kategorii, ale předpoklady k tomu rozhodně má. Kuba Šlahař po letech dozrál v nesporné kvality extraligového útočníka a svými výkony si řekl o stálé místo v kádru. Navíc je to pravák a těch není nazbyt," dodal.

Zlín oficiálně potvrdil i seznam hráčů, kteří v klubu končí. Vedle brankáře Libora Kašíka, na jehož místo přišel Jakub Sedláček, jsou to útočníci Roberts Bukarts, David Šťastný, Pavel Klhůfek a Radoslav Illo. Konec kariéry ohlásil dosavadní kapitán Ondřej Veselý, jenž od 1. května nastupuje v klubu na pozici development manažera pro rozvoj mládeže.

"Všem patří poděkování za odvedené služby pro zlínský hokej. Především Roberts a Libor odvedli pro naši organizaci obrovský kus poctivé práce a mají velkou zásluhu na výsledcích zlínského hokeje nejen v uplynulé sezóně. Oba nyní směřují svou hráčskou kariéru jiným směrem a přejeme jim hodně zdaru v novém působišti," uvedl generální manažer Martin Hosták.

Reklama

Související témata: