Hlavní obsah

Třinec se rozešel s brankářem Bieglem

TŘINEC

Třinecký hokejový gólman Radovan Biegl je bez místa. Klub vyřadil nejzkušenějšího extraligového brankáře z kádru, Biegl si v sedmatřiceti letech hledá nové angažmá. Důvody svého kroku vedení Ocelářů tají. "Zaujali jsme určité stanovisko. Radek teď má nějaký časový interval na to, aby si našel nový klub," řekl ČTK předseda představenstva Pavel Marek.

Článek

Podle informací ze zákulisí jsou ale za Bieglovým vyhazovem především sportovní důvody. Když byl Biegl zraněný a do branky šel mladík Lukáš Daneček, týmu se dařilo. Když se pak všechno vrátilo ke starému, třinecká disciplína v obraně byla pryč. Danečka teď trenéři znovu pasovali na týmovou jedničku, na místo dvojky Třinec z hostování v Prostějově povolal Martina Vojtka.

Marek popřel, že by odchodem Biegla klub připravoval pozici pro Adama Svobodu, o nějž usiloval před sezonou. "Je to dobrý gólman, ale v tomto směru žádná jednání neprobíhají. Nejen s ním, ale nejednáme ani s nikým jiným," uvedl Marek. Zároveň však nevyloučil, že v budoucnu k dalším změnám může dojít. "Jak ale říkám, teď s nikým nejednáme, prostor dostane Lukáš Daneček," doplnil.

Biegl strávil v Třinci s přestávkami šest sezon, sedmou už ve slezském celku nedochytá. Nejlepší období prožil pod trenérem Aloisem Hadamczikem v sezonách 1997/98 a 1998/99, kdy s mužstvem získal stříbro a bronz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články