Hlavní obsah

ON-LINE: 16. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Prestižní souboj mezi Litvínovem a pražskou Spartou a zápas Českých Budějovic s vedoucím Libercem budou v pátek největšími šlágry nekompletního 16. kola O2 hokejové extraligy. Ve vzájemných zápasech se totiž utkají čtyři nejvýše postavené celky soutěže. Poslední duel kola mezi Vítkovicemi a Plzní se odehraje v sobotu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Litvínovský brankář Martin Altrichter (vlevo) likviduje šanci Tomáše Netíka ze Sparty.

Článek

Litvínov chce proti Spartě navázat na svou úspěšnou sérii před úterní porážkou v Liberci. Než vyšel Chemopetrol na severu Čech střelecky naprázdno, získal v předchozích třech zápasech devět bodů a nastřílel 18 branek. V tabulce druhou Spartu čeká nelehká série čtyř utkání na soupeřových kluzištích. Vedle Litvínova bude obhájce titulu bojovat na ledě Slavie, Kladna a Pardubic.

České Budějovice přivítají v repríze loňského dramatického čtvrtfinále play-off vedoucí Liberec. Kouč Josef Jandač tak nastoupí proti týmu, který dovedl do extraligy. Zato Liberec má před zápasem na jihu Čech velké potíže se sestavou. Vedle dlouhodobě zraněných Jiruše, Tomajka a Vaice jsou mimo hru i Moravec, Holub a Hnilička, nejistý je Žabkův start. Tygři mají problém hlavně se složením obranných řad, z první ligy tak byli povoláni Ovčačík a Rygl. V případě, že se podaří dořešit formality, nastoupí již za Liberec útočník Novák, vracející se z ruského Omsku.

Hokejisté Znojma měli pět dnů na to, aby se oklepali z nečekaně vysoké porážky 1:7 v Kladně, která je stála vedoucí místo v tabulce. Trenér Miloslav Hořava bude postrádat útočníka Kucharczyka, jenž musí kvůli zánětu kolena zhruba dva týdny odpočívat. Třinec na ledě Orlů dva roky nevyhrál. Kouč Jiří Juřík navíc nemůže počítat s klíčovým útočníkem Peterkem, který po faulu libereckého Pajiče už sice odložil zpevňovací límec, ale pohmožděné krční obratle ho ještě stále bolí.

Slavia se chystá odlepit

Další pokus odlepit se z posledního místa tabulky budou mít hokejisté Slavie proti Zlínu. Pražanům se však proti moravskému celku v Sazka Areně nedaří, z šesti vzájemných zápasů vyhráli jen jednou. Na marodce Zlína jsou stále dlouhodobě zranění Okál, Vosátko a brankář Murín, navíc už do švédského Malmö definitivně odešel útočník Tomík.

Pardubice se po třech zápasech na kluzištích soupeřů představí vlastním fanouškům. Proti Kladnu chtějí navázat na poslední výhru z Vítkovic. Moelleru bude chybět zraněný Cetkovský, otazníky visí nad startem gólmana Lašáka a útočníka Koukala. Je proto možné, že se v brance opět objeví Svoboda. Kladno si v neděli vyšláplo na tehdy vedoucí Znojmo a po výhře 7:1 by rádo udělalo delší bodovou sérii.

Vsetín přivítá Karlovy Vary, které byly v minulé sezóně jedním ze dvou týmů, s nimiž Valaši doma neprohráli. Neporazitelnost chtějí Valaši udržet, ale jen remíza jim nestačí. Karlovy Vary už mají k dispozici dosud zraněné opory - brankáře Mensatora, beka Řezníčka i útočníka Krafta. Chybět bude jen bek Ustrnul, který má zraněný hrudník.

16. kolo hokejové extraligy:
17:00Vsetín - Karlovy Varyon-line
17:30Č. Budějovice - Liberecon-line
17:30Litvínov - Spartaon-line
17:30Znojmo - Třinecon-line
18:00Pardubice - Kladnoon-line
19:00Slavia - Zlínon-line

Reklama