Hlavní obsah

ON-LINE: 17. kolo hokejové extraligy

Hokejisté Slavie Praha přivítají po necelém měsíci na vlastním ledě v šlágru 17. kola extraligy svého největšího rivala, pražskou Spartu. Slávisté v minulém kole doma proti Zlínu dosáhli poprvé v této sezóně druhého vítězství v řadě a díky lepšímu schóre opustili poslední místo v tabulce, které přenechali Vsetínu. Sparťané budou chtít naopak odčinit prohru z minulého kola v Litvínově.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Foto archív

Článek

Souboj o o krále Prahy v minulých letech vyhrávali slávisté, ale od posledního extraligového finále je tomu naopak. Sparta se stala mistrem poté, co ve finále posledního ročníku porazila právě Slávii a svojí nadvládu potvrdila i v provním vzájemném utkání v nové sezóně, kdy slávisty jednoznačně přehráli 6:2.

Sparta se doposud může pyšnit nejlepším útokem v lize, který podporuje především suverénní lídr kanadského bodování Jaroslav Hlinka. Ten se podílel na na 24 brankách s celkových 54, které Sparta v letošním ročníku nasázela soupeřům, což je nejvíce v extralize.

Naopak Slavii patří opačný primát. 60 branek, které už slávisté inkasovali, je v tomto směru nejhorší extraligová bilance. Slávii bude stále chybět zraněný obránce Jass, sparťané postrádají pouze dlouhodobě zraněné Hromase s Podlešákem.

Hokejisté Českých Budějovic se v Karlových Varech pokusí dostat na čelo tabulky. Ztrácejí totiž na vedoucí Liberec jediný dod, ale mají zápas k dobru. Karlovy Vary by se ale v případě vítězství dostaly do přímého kontaktu s čelem tabulky, takže mají o motivaci postaráno.

V podobné situaci jako České Budějovice jsou hokejisté Znojma, kteří by se mohli taktéž vrátit na čelo extraligové tabulky, pokud uspějí v Plzni. Druhým velkým šlágrem 17. extraligového kola bude souboj domácího Zlína s Pardubicemi. Poslední vzájemný souboj skončil bez braněk a o vítězství Zlína rozhodly až samostatné nájezdy.

17. kolo hokejové extraligy:
17:00Zlín - Pardubiceon-line
17:00Třinec - Vsetínon-line
17:00Slavia - Spartaon-line
17:30K. Vary - Č. Budějoviceon-line
17:30Plzeň - Znojmoon-line
17:30Kladno - Vítkoviceon-line

Reklama