Hlavní obsah

Vůjtek trénuje s Třincem, možná bude znovu hrát

TŘINEC

Hokejový útočník Vladimír Vůjtek, který po uplynulé sezóně ukončil kariéru, se možná vrátí na led. Láká ho extraligový Třinec, s kterým začal čtyřiatřicetiletý Vůjtek trénovat. V současné době se vítkovický odchovanec rozmýšlí, zda se stanou Oceláři osmnáctým klubem, jehož dres nejproduktivnější hráč mistrovství světa v roce 1997 oblékne.

Foto: PRÁVO

Vladimír Vůjtek mladší.

Článek

Vůjtek se letos v lednu vrátil do Vítkovic ze Švýcarska, kde hrál nejdříve za druholigové Morges a potom i v prvoligovém Curychu. Za ostravský klub ale odehrál vinou zranění jen sedm utkání. Po sezóně s hokejem skončil, začal se věnovat práci agenta a spolukomentoval extraligu v České televizi.

Třinec hledá náhradu poté, co má mimo hru zraněné Jana Peterka, Miroslava Zálešáka a do Jesenice se vrátil slovinský útočník Tomaž Razingar. Oceláři dostali souhlas od Vítkovic, aby Vůjtek mohl s týmem trénovat a připravovat se na možný comeback do nejvyšší soutěže.

Týden rozhodování

"V souvislosti se zraněním Zálešáka, Peterka a vynuceným odchodem Razingara, se kterým jsme nepočítali, potřebujeme posílit útočné řady o zkušeného hráče. Angažmá Vladimíra Vůjtka je předmětem dalších jednání," řekl klubovému serveru ředitel pro obchod a marketing třineckého klubu Marek Chmiel.

Vůjtek poprvé trénoval s Třincem v sobotu a minimálně týden se bude rozhodovat, zda nabídku přijme. "Ve Vítkovicích to dopadlo jinak, než jsem si představoval, nebyl to nejlepší konec. Chtěl jsem se loučit na ledě, proto o třinecké nabídce uvažuju," řekl Vůjtek deníku Sport. "Pořád je to padesát na padesát. Že znovu zkouším trénovat, ještě neznamená, že se opravdu vrátím. Uvidíme, sám ještě nevím. Ale pokud ano, určitě by to byla poslední sezona," dodal.

Reklama

Související témata: