Hlavní obsah

Kanonýr Martynek se našel až v závěru

Čistý hattrick za necelých osm minut v závěru zápasu, navíc už druhý v sezóně. Hbitý 24letý útočník Třince Rostislav Martynek svým výrazným kanonýrským počinem nejen pomohl zdolat Vsetín, ale dostal se i na druhou příčku extraligových střelců.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Těší mě to i z důvodu, že jsem se celý zápas hledal. Skoro jsem nebyl u puku," nevěřícně kroutí hlavou. Tři góly v jednom utkání nasázel letos už Pardubicím. "Je to spíš náhoda, že mi to tam tak padá. Žádným excelentním kanonýrem nejsem, Petr Sýkora v čele tabulky střelců může zůstat v naprostém klidu," říká s úsměvem.

Vsetín ale srazil do kolen gólem ve vlastním oslabení, prosadil se i po rychlém brejku a pak trefou dvě vteřiny před koncem korunoval výhru 5:1. "Sérii čtyř porážek v řadě jsme už potřebovali zlomit a jsem šťastný, že jsem týmu pomohl. Dvě branky se zdály až dost, ta poslední střela mi ani moc nesedla. Už jsme si říkali, že to dohrajeme, ale pak se tam objevilo trochu víc místa, Korhoň mi skvěle přihrál a já to trefil šťastně na bližší tyčku," líčí Martynek.

Reklama

Související témata: