Hlavní obsah

Irgl prožil skvělý víkend, i když ho nezvolili

KLADNO

Znovu se prohlubující výsledkovou krizi se hokejistům Vítkovic povedlo o víkendu zastavit. Z duelů s podobně se trápícími Plzní a Kladnem vydolovali maximální zisk šesti bodů, když oba zápasy neovládli hokejovou krásou, ale spíše bojovností a produktivitou, v níž hrál prim útočník Zbyněk Irgl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zbyněk Irgl.

Článek

"Teď nehrajeme líbivý hokej, u nás je to momentálně víc o nasazení než o hokejovém umění," přiznával vítkovický forvard. V sobotním televizním duelu s Vítkovicemi se blýskl trefou do prázdné branky, kdy si šikovně obhodil bránícího plzeňského hráče i s brankou, o den později stačilo jeho střelecké umění na otočení duelu s Kladnem.

Bez větších potíží se tak Ostravané vyrovnali s náročným víkendovým programem. "V sobotu večer jsme hráli, vyspali jsme se doma a v neděli jeli do Kladna," popisoval Irgl vítkovický program. "Plzeň to měla ještě dál," soucítil se svým sobotním soupeřem. "Bylo to fyzicky dost náročné, ale za těch šest bodů jsem moc rád, snad nám pomůžou," doufal Irgl.

Nejlepšího vítkovického střelce nezastavilo ani rozdělení elitní týmové formace, v níž Burgra nahradil Káňa. "Při přesilovkách nám dával Jirka Burger klid, uměl podržet puk, to je asi největší změna," přemítal pětadvacetiletý Irgl, jemuž spoluhráč z útoku i reprezentace Hubáček připravil obě nedělní trefy.

S povolebními vtípky počítal

Do dramatických závěrečných vteřin se ale ani jeden z nich nemohl zapojit, oba byli krátce po sobě vyloučeni, Irgl dokonce dostal navíc desetiminutový osobní trest.

"Ujely mi nervy, to by se nemělo stávat," sypal si popel na hlavu. Závěr střetnutí tak sledoval vedle trestných lavic přímo pod kladenským kotlem. Od chodby ke kabině soupeře ale domácí fanoušky nově dělí zábrana z plexiskla.

"To je dobře, občas tady problémy bývaly, když se chodilo do kabin," vybavil si nejen kontroverzi mezi kladenskými fanoušky a vsetínským Demelem.

V hokejově úspěšném víkendu má hrdina čtvrtfinálového utkání letošního mistrovství světa s Ruskem na svém kontě také jeden neúspěch - na politické scéně! V obvodu Ostrava-Jih na kandidátce SNK-ED do městského zastupitelstva narozdíl třeba od Jiřího Šlégra v Litvínově neprošel. "Popravdě jsem to ani nestíhal moc sledovat, i když kluci už mi říkali, že se to nepovedlo," líčil po utkání s Kladnem. Štiplavých poznámek od svých spoluhráčů tak ušetřen nebyl. "Jasně, že pár vtípku padlo, ale s tím jsem počítal," smál se Irgl.

Reklama

Související témata: