Hlavní obsah

Litvínov porazil doma i Karlovy Vary a dere se na čelo

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova vyhráli v 18. kole extraligy i páté domácí utkání za sebou a po vítězství 4:3 nad Karlovými Vary se derou na čelo extraligy. Energie sice dokázala třikrát smazat náskok domácích, ale v 34. minutě vstřelil vítěznou branku ve vlastním oslabení útočník Chemopetrolu Milan Kopecký.

Článek

V osmatřicátém podkrušnohorském derby měli domácí hned v úvodu téměř minutovou výhodu dvojnásobné přesilovky, ale nevyužili ji. Zanedlouho se situace se stejným výsledkem opakovala na druhé straně. Když seděl na trestné lavici karlovarský Hanzlík, udeřil Chemopetrol poprvé. Z levé strany si najel Branda a parádní střelou švihem prostřelil Sáblíka. Ještě do přestávky však Západočeši dokázali srovnat. Hübla překonal střelou zpoza obránce Kraft.

Na začátku druhé části se mazácky obranou protáhl mladík Lukeš a poslal žlutočerné opět do vedení. Rázná odpověď přišla za dvě minuty. Košťál se Skuhravým při přesilovce vyšachovali obranu a prvně jmenovaný znovu vyrovnal. Ve 29. minutě pak znovu domácí využili přesilovku, když se po kombinaci s Reichlem trefil Kubinčák. Když se zápas překlopil do své druhé poloviny opět se ke slovu dostali hosté. Skuhravý překvapil Hübla a znovu bylo srovnáno.

Nejdůležitější moment utkání přišel v polovině 34. minuty. Karlovy Vary trestuhodně zaváhaly při přesilovce. Toho využil Kopecký s Bednaříkem, kteří okamžitě vyrazili do rychlého brejku a na jeho konci byla Kopeckého přesná trefa.

V závěrečném dějství pak Litvínov už jenom držel náskok. Hosté se v závěru připravovali na hru bez brankáře, ale na tu už nedošlo. Litvínovští hokejisté tak dali dárek v podobě vítězství svému trenérovi Václavu Sýkorovi k dnešním 54. narozeninám.

Chemopetrol Litvínov - Energie Karlovy Vary 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Branda (Trávníček), 24. Lukeš (Skuhrovec), 29. Kubinčák (Reichel), 34. Kopecký (Bednařík) - 18. Kraft (Řezníček), 26. Košťál (Skuhravý), 33. Skuhravý (Kumstát). Rozhodčí: Minář - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 6:7, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4222.
Sestavy:
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Nikolov, Gýna, Skuhrovec, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Trávníček - Bednařík, Kopecký, Jenáček (31. Černý) - Sklenička, Lukeš, Jánský. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Karlovy Vary: Sáblík - Duben (51. Brňák), Mudroch, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kraft, Chrenko (55. Tvrdek) - Machulda, Pech, Milan Procházka - Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: