Hlavní obsah

Hokejová Sparta hoří v oslabeních

Čtyři inkasované góly při hře v oslabení se už těžko dohánějí. Hokejisté pražské Sparty se o tom v úterý přesvědčili už podruhé v řadě. Po slávistech si na svém rivalovi v přesilovkách smlsli i hráči Kladna.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dochází hokejistům Sparty dech?

Článek

Ve ztichlé kabině hostů se hráči zdrželi o něco déle, než bývá obvyklé. "Řešíme to teď pořád, proč máme v oslabení tak obrovské problémy. Musíme najít zbraň, abychom tolik gólů nedostávali," přiznával útočník Ondřej Kratěna. "Asi je lepší nechat to vychladnout, na tréninku to určitě zase probereme," líčil kapitán týmu František Ptáček.

Sparta při kladenských přesilovkách vůbec nestíhala, domácí skórovali z dorážek i po Ševcových ranách od modré. "Problémy nám dělal Martin Procházka. Stáhli jsme se a on pak rozdával puky," vykládal Kratěna.

Sestava 18. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Lev (Kladno - poprvé v sestavě kola) - M. Hamrlík (Zlín - 2), Ševc (Kladno - 2) - Kalla (Kladno - 1), Vlasák (Slavia - 1), Leška (Zlín - 3).

Sparta se tak poprvé v sezóně dostává do menší krize, má za sebou tři ze série čtyř zápasů venku a zatím nebodovala. Vychytali ji přitom mladí gólmani, v Litvínově Hübl, na Slavii Hronek a včera za nemocného Orcta zaskakující Lev.

Naopak Pražané na postu brankáře tápou, výkonnost Salfického je nevyrovnaná, i náhradník Přikryl dostává dost gólů. "Ale v brankářích problém není, oni dělají, co můžou," hájil gólmany Kratěna.

Reklama

Související témata: