Hlavní obsah

Kouč dostal k narozeninám vedení v tabulce

Hokejisté Litvínova přenášejí euforii z ledu i mezi fanoušky, naposledy si po výhře 4:3 nad Karlovými Vary ještě na ploše přiťukli šampaňským. Posun do čela extraligové tabulky byl i nejkrásnějším dárkem pro trenéra Václava Sýkoru k jeho úterním 54. narozeninám. Litvínov je už sedmým celkem, který v extrémně vyrovnané soutěži převzal vedení.

Článek

"Nijak dramaticky to první místo neprožívám, vždyť mezi prvním a desátým místem je rozdíl jen pěti bodů. Spíš mám dobrý pocit z herního projevu mužstva. Mladí skvěle doplňují zkušenou osu, všichni kluci hokejem doslova žijí, proto jsme nahoře," hodnotí kouč.

Těší ho i parádní atmosféra při zápasech před vlastním publikem. "Diváci jsou výborní. Vážím si toho, že po vyprodaném duelu se Spartou nás podpořili i proti Varům a tým se jim snaží odvděčit, úspěšné výsledky jen zvyšují sebevědomí," líčí Sýkora.

Litvínovští doma vyhráli popáté za sebou, patří i mezi nejlepší na cizím ledě. Střelecky je táhnou elitní centři Reichel s Brandou. "Máme stabilizované dva útoky a výkonnostně jdou dopředu i hráči třetí a čtvrté lajny, vždyť udolat Vary pomohly trefy Lukeše a Kopeckého," líčí kouč.

V brance září Hübl

V brance se skvěle zabydlel náhradník Jaroslav Hübl, na což klub zareagoval prodloužením smlouvy až do roku 2008. Už se ale uzdravil Altrichter a brzy s přípravou začne i Fiala, který je po operaci kolena. "Budeme mít tři kvalitní gólmany, ale zatím víc neřeším, je to příliš citlivé téma na nějaké úvahy," připouští litvínovský trenér.

Nevídaná konkurence letos panuje i v litvínovských obranných řadách. "Prim hraje samozřejmě Šlégr, který je obrovskou osobností i v kabině. Osvědčuje se nám ale nasazování sedmi beků, kteří prokazují stálou výkonnost, proto Morava nyní vypomáhá Jihlavě a Ťupu jsme pustili Mladé Boleslavi," vysvětluje kouč.

Šlégra lanaří Omsk

Vážný zájem o Šlégra má ale zřejmě ruský Omsk, kde už obránce působil v sezóně 2002/03. Podle deníku Sport express připravil bohatý sibiřský klub na listopadový přestupní termín exkluzivní smlouvu. "Nikdo nás neoslovil, tahle informace je pro klub absolutně nová a dopředu říkám, že odchod Šlégra nepřichází v úvahu, je to pro nás klíčový hráč," tvrdí litvínovský manažer Václava Hořejší.

Navíc Šlégr řekl opakovaně, že chce aktivní kariéru zakončit v mateřském klubu a usadit se s rodinou v Litvínově. "Názor jsem nezměnil," říká. Ani trenér Sýkora si nyní neumí představit mužstvo bez Šlégra, přesto mluví opatrně.

"To, že nyní vedeme, nic nemění na tom, že cílem zůstává účast v play-off. Někomu se při zrušení sestupu může zdát liga málo zajímavá, ale já si myslím opak. Nikdo se nespokojuje s klídkem v závětří. Překvapivé výsledky jsou kořením ligy a jsem rád, že se na tom v pozitivním smyslu podílí i Litvínov," uzavírá trenér lídra.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín