Hlavní obsah

Obránce Marušák se vrací ze Zlína do Ruska

PRAHA

Český hokejový obránce Jiří Marušák se vrací do ruské superligy. Třicetiletý hráč, který před sezónou předčasně ukončil své angažmá v Petrohradu a zamířil do mateřského Zlína, se dohodl na smlouvě s CSKA Moskva. ČTK to potvrdil hráčům zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Foto: Právo

Jiří Marušák

Článek

"Byli jsme v kontaktu již delší dobu. CSKA mělo o Jirku zájem, už když skončil v Petrohradě, ale nestihli jsme vše dořešit. To se stalo nyní," uvedl Spálenka. Marušák měl se Zlínem platnou smlouvu, ale obě strany byly domluvené, že jej v případě lukrativní nabídky ze zahraničí uvolní. "Zlín dohodu dodržel," řekl hráčův zástupce.

Marušák podepsal s CSKA kontrakt s platností od 1. listopadu a v dresu Hamé se již v této sezóně extraligy zřejmě neobjeví. "Na 99 procent v pátečním kole nenastoupí. Měl by být už na cestě do Ruska," řekl generální manažer Petr Husička.

Žádnou náhradu za Marušáka prý zlínský klub shánět nebude. I díky jeho možnému odchodu totiž klub před nedávnem angažoval Andreje Novotného z Pardubic. "Měli jsme signály, že odejde. Po reprezentační přestávce by se navíc měl do hry vrátit po zranění Vosátko, takže budeme mít k dispozici osm obránců," vysvětlil Husička.

Člen širšího reprezentačního kádru působil v Rusku dvě sezóny, kdy hrál za Mettalurg Novokuzněck. V minulosti oblékal i dres finského celku Tappara Tampere. V extralize letos odehrál 20 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky a připsal si dvě asistence.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články